Μικρά Μυστικά για Καλή Σχολική Χρονιά

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει και ο σωστός προγραμματισμός είναι απαραίτητος. Ας μετατρέψουμε τη νέα σχολική χρονιά στην πιο δημιουργική και στην πιο ευχάριστη των τελευταίων ετών.

Μικρά Μυστικά για Καλή Σχολική Χρονιά

Ας προμηθευτούμε τα απαραίτητα

Το σχολείο ξεκινάει και εμείς το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι μια λίστα με τα απαραίτητα που χρειαζόμαστε. Πολλά από τα περσινά σχολικά είδη , όπως η τσάντα ή η κασετίνα μπορεί να είναι σε καλή κατάσταση οπότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια και να πάρουμε καινούρια μικρό αξεσουάρ όπως μολύβια, γόμες, στυλό και τετράδια.

Έμφαση στην καθαριότητα και την υγιεινή προστασία

Στο χώρο του σχολείου υπάρχουν πολλά σημεία, όπως τα πόμολα, οι τουαλέτες , το θρανίο μας , που συγκεντρώνουν μικρόβια κατά τη διάρκεια της ημέρες. Για αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. και να καθαρίζουμε τα χέρια μας όσο πιο συχνά μπορούμε. Μια λύση για να έχουμε καθαρά χέρια συνέχεια είναι τα υγρά μαντηλάκια με αντισηπτική δράση.

Σωστή Διατροφή

Τώρα που αρχίζουν τα σχολεία πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην διατροφή μας, γιατί οι ανάγκες του οργανισμού μας για θρεπτικά συστατικά είναι αυξημένες. Το διάβασμα , οι εργασίες αλλά και όλες οι εξωσχολικές και αθλητικές δραστηριότητες που έχουμε μετά το σχολείο απαιτούν αυτοσυγκέντρωση και υψηλή ικανότητα αντίληψης. Τροφές πλούσιες σε άμυλο, όπως τα μακαρόνια, σε πρωτεΐνες όπως το κρέας και το ψάρι, σε ασβέστιο, όπως το γάλα και το γιαούρτι, και σε βιταμίνες Α,Β,C όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, προάγουν την πνευματική μας απόδοση και μας δίνουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε.

Σωστός Προγραμματισμός

Η νέα σχολική χρονιά μπορεί να γίνει πολύ ευχάριστη και δημιουργική αν κάνουμε ένα σωστό εβδομαδιαίο πρόγραμμα παρέα με τους γονείς μας. Ένα σωστό πρόγραμμα με βάση τις υποχρεώσεις μας θα μας βοηθήσει να είμαστε πιο ήρεμοι αλλά και πιο αποδοτικοί.