Παιδικά Βιβλία για το Καλοκαίρι

Το Καλοκαίρι είναι η εποχή της Θάλασσας , του παιχνιδιού και της ξεκούρασης. Όλοι μας το περιμένουμε πώς και πώς. Προμηθευτείτε Παιδικά Βιβλία για το Καλοκαίρι και περάστε αρκετές ώρες χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Βιβλίο...η Καλύτερη Παρέα του Καλοκαιριού για το Παιδί

Καλοκαίρι & Βιβλίο

Έτοιμοι για διακοπές… Μαζί με τις αποσκευές πρέπει να πάρουμε και τα βιβλία που διάλεξε ο καθένας μας για φέτος το καλοκαίρι. Αν δεν έχουμε κάνει ακόμα την επιλογή, είναι πολύ καλή ιδέα , όλα τα μέλη της οικογένειας να επισκεφτούμε μαζί ένα βιβλιοπωλείο και να διαλέξει ο καθένας αυτό που προτιμά. Φέτος δεν θα το ξεχάσουμε για κανένα λόγο. Το βιβλίο θα είναι μια από τις καλύτερες συντροφιές.

Παράθυρο στη Φαντασία

Το βιβλίο αποτελεί παράθυρο στη φαντασία αλλά και στη σκέψη μας. Ο συνδυασμός της εικονογράφησης με το κείμενο προσφέρει διπλή αισθητική απόλαυση: στα μάτια και στα αυτιά. Η δύναμη που έχουν οι εικόνες και οι λέξεις επιτρέπουν να ταξιδέψουμε στο χώρο της φαντασίας , να ονειρευτούμε, να σκεφτούμε μεγάλα ζητήματα και ίσως να βρούμε λύσεις σε θέματα που μας απασχολούν. 

Κάθε βιβλίο έχει την ηλικία του

Κάθε παιδικό βιβλίο δεν απευθύνεται σε όλα τα παιδιά. Τα παιδικά βιβλία χωρίζονται σε κατηγορίες,  ανάλογα με το περιεχόμενο τους. Υπάρχουν παιδικά βιβλία για μικρά παιδιά ή για μεγαλύτερα. Το κατάλληλο παιδικό βιβλίο για κάθε παιδί μπορεί να βρεθεί ανάλογα με το χαρακτήρα του. , ώστε να είναι ελκυστικό και να το ωθήσει στην ανάγνωση και στη βιβλιοφιλία. Ας επιλέξουμε λοιπόν, το κατάλληλο βιβλίο για κάθε παιδί.

Επιλέξτε το Βιβλίο που του ταιριάζει

Κάθε χρόνο εκδίδονται εκατοντάδες νέα βιβλία που απευθύνονται στα παιδιά. Τι πρέπει να προσέξουμε όμως για να επιλέξουμε το σωστό βιβλίο για αυτά;

  • Σύντομες & καίριες περιγραφές
  • Αμεσότητα στην αφήγηση
  • Ταύτιση αναγνωστών με χαρακτήρες
  • Λόγος Λιτός
  • Αγάπη του συγγραφέα για τον αναγνώστη

Μυθιστόρημα- Εκπαιδευτικό για συζήτηση

Τα παιδικά μυθιστορήματα προσφέρουν έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και δίνουν ερεθίσματα για συζήτηση. Το θέμα ενός μυθιστορήματος, μπορεί άνετα να εξελιχθεί σε μία οικογενειακή συζήτηση κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Κατασκευές για ένα δημιουργικό Καλοκαίρι

Τα παιδικά Βιβλία που περιέχουν κατασκευές , μπορούν να μετατρέψουν τις διακοπές μας σε απόλυτα δημιουργικές. Αν οι συγκεκριμένες κατασκευές δεν απαιτούν εξειδικευμένα πράγματα ( υλικά & εργαλεία), μπορούμε να πραγματοποιήσουμε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και έτσι να δώσουμε μια άλλη νότα.

Παραμύθια και εκτοξεύεστε τη φαντασία του

Τα παραμύθια ήταν πάντα η μεγάλη αγάπη των παιδιών. Γενιές και γενιές μεγάλωσαν διαβάζοντας παραμύθια. Ένα παραμύθι εκτοξεύει κυριολεκτικά την παιδική φαντασία και κάνει το παιδί να ταξιδεύει σε μοναδικούς κόσμους που του προσφέρουν χαρά και ευχαρίστηση.

Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου

Κάθε χρόνο στις 12 Απριλίου, γιορτάζουμε την παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Είναι η μέρα που καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα το 1966. Είναι η Μέρα που γεννήθηκε ο Δανός Παραμυθάς Κρίστιαν Άντερσεν.