Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Ετοιμαστείτε και… φύγαμε για ένα ταξίδι στην Ιστορία! Περιπλανηθείτε στο χώρο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και γνωρίστε την Ελλάδα…

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στεγάζεται στο χώρο της Παλαιάς Βουλής. Μπαίνοντας στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο συναντάμε τον κεντρικό διάδρομο, όπου υπάρχουν μαρμάρινες προτομές, προσωπογραφίες και όπλα των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821. Οι συλλογές του Μουσείου ξεκινούν από τη Βυζαντινή Εποχή, συνεχίζουν με τη Φραγκοκρατία, την Τουρκοκρατία, κάνουν μια στάση στην επανάσταση του 1821, μετά στη Μικρασιατική Εκστρατεία, στους Βαλκανικούς Πολέμους, και στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο και τερματίζουν στην Οθωμανική Εποχή.
Εμείς, με αφορμή την 25η Μαρτίου, θα στάθούμε περισσότερο στα εκθέματα που αναφέρονται στην επανάσταση του 1821. Πρώτη μας στάση στην Αίθουσα Β όπου υπάρχουν πολλά κειμήλια από την ελληνική ιστορία.
Εθνικό Ιστορικό ΜουσείοΠροχωρώντας στις επόμενες αίθουσες (Γ-Ζ) μέσα από τα κειμήλια που εκτίθενται, παρακολουθούμε την Ελληνική Επανάσταση από την κήρυξή της, το 1821, έως τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου, το 1827. Το δαχτυλίδι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη καθώς και άλλα προσωπικά αντικείμενα γνωστών αγωνιστών αποτελούν μία κατηγορία κειμηλίων – μικροκαλλιτεχνημάτων που θα βρείτε στο Μουσείο, μαζί με τα όπλα διαφόρων αγωνιστών. Ξεχωριστή είναι η συλλογή με τα ασημένια όπλα του στρατηγού της Επανάστασης, Γεωργίου Καραϊσκάκη, με το όνομά του χαραγμένο στη θήκη τους, οι πιστόλες, η πριονωτή σπάθη, οι πέλεκεις (σύμβολο εξουσίας), το τάσι και το καριοφίλι του.