Ιδέες για να Διακοσμήσετε το Παιδικό Δωμάτιο

Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου θα πρέπει να είναι μια διαδικασία συναρπαστική και διασκεδαστική τόσο για εμάς όσο και για το παιδί. Αυτό που πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου όταν σχεδιάζουμε η διακοσμούμε ένα παιδικό δωμάτιο είναι να συμφωνεί ο διάκοσμος με την ηλικία και το γούστο του παιδιού μας.

Ιδέες για να Ζωντανέψετε το Παιδικό Δωμάτιο

Επιλέξτε ένα θέμα

Η επιλογή ενός κεντρικού θέματος είναι ο καλύτερος τρόπος να διακοσμήσουμε το παιδικό δωμάτιο . Η διακόσμηση των παιδικών δωματίων βρίσκετε σε έξαρση στις μέρες μας. Η φαντασία και η δημιουργικότητα θα πρέπει να συνδυαστούν με τη εφευρετικότητα , αφού διακόσμηση αυτών των χώρων αλλάζει συνέχεια, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και εκ των πραγμάτων αλλάζουν διαθέσεις και ιδέες.

Ιδέες για Αγορίστικο Δωμάτιο

Τα δωμάτια των αγοριών έχουν κάθε φορά τη δική τους προσωπικότητα. Δράση και περιπέτεια, ένταση και φαντασία κυριαρχούν. Υπάρχουν μια σειρά από πραγματικά υπέροχα θέματα για το αγορίστικο δωμάτιο. 

Σούπερ Ήρωες

Οι χάρτινοι σούπες ήρωες όπως ο Σπάιντερμαν και ο Μπάτμαν είναι οι αγαπημένοι των περισσοτέρων αγοριών. 

Ποδόσφαιρο

Μπορούμε να κάνουμε το δωμάτιο του ένα πραγματικό χώρο ποδοσφαιρικής μαγείας. Με τοιχογραφίες από ποδοσφαιρικούς αγώνες , μπάλες και ζωντανά χρώματα.

Διάστημα

Η εξερεύνηση του διαστήματος ξεκινάει. Το παιδί υπολογίζεται ότι περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του στο δωμάτιο του. Ας του δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσει τους πλανήτες και να πετάξει με τη φαντασία του οδηγώντας διαστημόπλοια. 

Ιδέες για Κοριτσίστικο Δωμάτιο

Τα κορίτσια όλων των ηλικιών , συνήθως είναι πιο δημιουργικά από τα αγόρια και θέλουν να ασχολούνται μόνα τους με τη διακόσμηση του δωματίου τους.  Πριν προχωρήσουμε σε αλλαγές συζητάμε μαζί τους τι θέματα θα τους ενδιέφεραν. 

Αθλητικά

Τα κορίτσια αγαπούν τον αθλητισμό και μπορούμε να ενθαρρύνουμε αυτή τους την προτίμηση διακοσμώντας το δωμάτιο τους στη βάση του αθλήματος που προτιμούν.  Τοιχογραφίες με θέματα όπως η ενόργανη γυμναστική και το καλλιτεχνικό πατινάζ μπορούν να συνδυαστούν και με άλλα διακοσμητικά στοιχεία στους τοίχους.

Το δωμάτιο της μικρής Πριγκίπισσας  

Η ιδέα ενός μεγαλοπρεπούς δωματίου για τη μικρή μας πριγκίπισσα είναι ιδανική. Η ζωγραφιά ενός μεσαιωνικού κάστρου , με το πριγκιπόπουλο, το γαλάζιο ουρανό με τα λευκά συννεφάκια, θα ενθουσιάσουν  το κορίτσι μας.

Ιδέες για Αγόρια και Κορίτσια

Υπάρχουν θέματα που αγαπούν παράλληλα τα κορίτσια και τα αγόρια και πολλές φορές μας λύνουν τα χέρια στο θέμα της διακόσμησης.

Ζώα και Λουλούδια

Η εικόνα του φυσικού περιβάλλοντος συνδυάζει ποικιλία χρωμάτων και ερεθισμάτων στο παιδικό δωμάτιο. Ιδιαίτερα τα ζώα προσφέρουν μια αίσθηση ζωντάνιας και κάνουν τα παιδιά να αντιδρούν πιο ενεργά με το περιβάλλον τους.

Τροπικό Δάσος

Στην πανδαισία του πράσινου χρώματος . Το τροπικό δάσος προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για φιλοξενία πολύχρωμων πουλιών και παιχνιδιάρικων ζώων. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας παράστασης ενθουσιάζει.