Ιδέες για νόστιμα υγιεινά σνακ στο σχολείο

Ζητήσαμε από την διαιτολόγο-διατροφολόγο Εκάβη Γεωργουσοπούλου, επιστημονική συνεργάτη της Cosmetic Derma Medicine, να μας προτείνει νόστιμα, υγιεινά και  ελκυστικά σνακ για τους μικρούς μαθητές.
kidsfun.gr-photo- goneis- diatrofh- paidia 5 etwn - snak gia to sxoleio

Συνδυάστε έξυπνα και με μπόλικη φαντασία πολύχρωμα σνακ πλούσια σε βιταμίνες, πρωτεΐνες και καλούς υδατάνθρακες και βοηθήστε το παιδί σας να επιλέγει πάντα υγιεινές τροφές. «Όλοι οι γονείς αυτή την περίοδο ανταλλάσσουν ιδέες  για εύκολα και υγιεινά σνακ για να βάζουν στις τσάντες των νεαρών μαθητών. Εκείνα που αρέσουν στα παιδιά είναι συνήθως ανθυγιεινά, με πολλή ζάχαρη, κακά λιπαρά, πολλές θερμίδες, χωρίς αντίστοιχη ποσότητα σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, τα επονομαζόμενα και «κενά» τρόφιμα» εξηγεί η διαιτολόγος-διατροφολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου που επιμένει στην υγιεινή διατροφή και συνεχίζει: «Για να πειστούν τα παιδιά να καταναλώσουν υγιεινά σνακ, η επίκληση στην καλή υγεία δεν αποτελεί ισχυρό δέλεαρ».

Ποια είναι η λύση; «Ο γονιός πρέπει να αναζητήσει τρόπους να μεταμορφώσει τα υγιεινά σνακ σε νόστιμα και… φαντασμαγορικά» επισημαίνει η ειδικός. Σας προτείνουμε μερικά ενδιαφέροντα και θρεπτικά σνακ που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας και θα τα βοηθήσουν να αποδίδουν καλύτερα στις απαιτήσεις του σχολείου, ενώ ταυτόχρονα σας υπενθυμίζουμε να τους τονίζετε «νους υγιής εν σώματι υγιή».

Η λίστα με τα σνακ που προτείνει η Εκάβη Γεωργουσοπούλου:
1.Τοστ με μπανάνα και φυστικοβούτυρο
2.Τοστ με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα
3.Τορτίγια με τόνο και λαχανικά
4.Σάντουιτς με ντομάτα-ελιές-φέτα
5.Τοστ με σπιτική μαρμελάδα
6.Μπάρα δημητριακών με ξηρούς καρπούς
7.Μπολάκι με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Αναζητήστε εξατομικευμένες συμβουλές για το παιδί σας από διατροφολόγο και καλή σχολική χρονιά!!!
Info: Cosmetic Derma Medicine, τηλ.: 210 6980451, www.cosmeticdermamedicine.gr