Καλοκαιρινές Δραστηριότητες στη Φύση

Οι καλοκαιρινές διακοπές εκτός από διασκέδαση και ξεκούραση μπορούν να οδηγήσουν και σε καινούρια ενδιαφέροντα , που θα κάνουν τη ζωή μας ευχάριστη και πιο δημιουργική. Μπορούμε για παράδειγμα να ασχοληθούμε με τη φύση.

Καλοκαίρι & Φύση

Η επιστήμη της οικολογίας είναι η μελέτη του μεγέθους και της διάδοσης των πληθυσμών και ζώντων οργανισμών , καθώς και του τρόπου με τον οποίο οι ιδιότητες αυτές επηρεάζονται από την αλληλεπίδραση μεταξύ των οργανισμών και του περιβάλλοντος τους.

Ας Κάνουμε τη Σωστή Αρχή:

Η καλύτερη αρχή είναι να εξερευνήσουμε την ομορφιά αυτού του κόσμου με τα φυτά και τα ζώα. Σίγουρα το μέρος που επιλέξαμε για τις φετινές μας διακοπές θα μας δώσει αυτή τη δυνατότητα. Μια λοιπόν καλή αρχή , θα ήταν η σωστή επιλογή του μέρους των διακοπών. Κατά τη μεσημεριανή ξεκούραση , μπορούμε να ξεφυλλίσουμε δεκάδες βιβλία ή περιοδικά με εικόνες από διάφορες περιοχές του πλανήτη , με σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Διαβάζοντας και εξερευνώντας μπαίνουμε σιγά σιγά στο σωστό κλίμα.

Πρέπει να καταλάβουμε πως το λιοντάρι εξαρτάται από το μυρμήγκι και πως η ζωή του ανθρώπου εξαρτάται από το δάσος. Η εκτίμηση της ποικιλίας και της ζωής σε όλες τις μορφές είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να βάλουμε στη ζωή μας καλές συνήθειες σε σχέση με το περιβάλλον.

Πρώτα…. η Παραλία

Το πρωινό στη θάλασσα είναι μοναδικό για όλη την οικογένεια …παιχνίδια, βουτιές, ηλιοθεραπεία. Η παραλία είναι το Α και το Ω των διακοπών . Η παραλία μας λοιπόν πρέπει να μένει καθαρή για να την απολαμβάνουμε συνεχώς. Δεν θα ήταν κακή ιδέα να μαζέψουμε μερικά σκουπίδια που ξέχασαν οι προηγούμενοι και να τα τοποθετήσουμε στους κάδους. Δεν είναι ευχάριστη η εικόνα μιας παραλίας με αποφάγια , αποτσίγαρα κ.α

Από τη Θεωρία στην Πράξη

Ακόμα καλύτερο είναι να πείσουμε τον εαυτό μας πως μερικές καθημερινές μας συνήθειες είναι “φιλικές πράξεις” για το περιβάλλον. Δεν χρειάζεται να κουραστούμε με βαρετές πληροφορίες.

Ευαισθησία για τη Φύση

Καλοκαίρι & Φύση

Η ευαισθησία και η αγάπη για τη φύση δεν μπορεί να διδαχθεί. Είναι συναίσθημα που αναπτύσσεται , αφού γνωρίσουμε τη φύση και μυηθούμε στην ιστορία της , στους νόμους της, στα μικρά και στα μεγάλα μυστικά της.

Φροντίδα για τα Σκουπίδια

Η μη δημιουργία σκουπιδιών είναι μια συνήθεια , όπως για παράδειγμα το ποδήλατο. όταν τη μάθεις , δεν τη ξεχνάς ποτέ. Είναι πλέον βέβαιο πως πρέπει να δημιουργούμε όσο το δυνατόν λιγότερα σκουπίδια . Να μην αφήνουμε τα σκουπίδια μας πουθενά αλλού παρά  μόνο στους ειδικούς κάδους. Ποτέ στο δρόμο , στην παραλία ή στο δάσος και βέβαια να ανακυκλώνουμε όσο περισσότερο μπορούμε το χαρτί , το αλουμίνιο και το γυαλί.

Τη Σακούλα ή τη Ζωή?

Κατασκευάζεται σε 1 δευτερόλεπτο , χρησιμοποιείται μόλις 10 λεπτά και διαλύεται σε 50 τουλάχιστον χρόνια. Οι πλαστικές σακούλες είναι κίνδυνος-θάνατος για όλα τα θαλάσσια πλάσματα που πνίγονται από αυτές.

10 Ιδέες που Προστατεύουν το Περιβάλλον

1.Σβήστε τα φώτα , την τηλεόραση και άλλες ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.
2.Προτιμήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ
3. Κλείστε τη βρύση όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας
4. Όταν γράφετε χρησιμοποιείστε και τις 2 όψεις του χαρτιού
5. Αποφύγετε τις συσκευασίες μιας χρήσεως και τα αντικείμενα που τα χρησιμοποιείται μια μόνο φορά.
6. Προτιμήστε τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες
7. Ανακυκλώστε το χαρτί, το αλουμίνιο και το γυαλί στα ειδικά μηχανήματα που υπάρχουν
8. Μην πετάτε τα παλιά σας ρούχα και παιχνίδια. Χαρίστε τα σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη.
9.Περπατήστε και μην χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις
10. Φυτέψτε δέντρα που απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα και δίνουν σκιά και δροσιά το καλοκαίρι.

Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.