Οι ευεργετικές συνέπειες ενός υγιεινά καθαρού περιβάλλοντος

Η τήρηση κανόνων υγιεινής στους χώρους στους οποίους συχνάζουμε εμείς και οι αγαπημένοι μας, έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την αποφυγή ιώσεων που, αυτή την εποχή, γνωρίζουν μεγάλη έξαρση. Όπως είναι γνωστό οι ιοί μεταφέρονται από άτομο σε άτομο μέσω της επαφής των χεριών ή του αγγίγματος μολυσμένων επιφανειών. Στο σπίτι, ευτυχώς, έχουμε τον έλεγχο απολύμανσης και καθαριότητας των επιφανειών. Σε χώρους όμως όπως τα σχολεία, η τήρηση αντίστοιχων κανόνων υγιεινής είναι, εκ των πραγμάτων, πιο περίπλοκη.

photo-5

Σύμφωνα με έρευνες, το 40% των γονιών αγνοεί τις διαδικασίες καθαριότητας που ακολουθούνται στα σχολεία των παιδιών τους1, όπως, επίσης, ότι κάθε θρανίο μπορεί να φιλοξενεί περίπου 20.000 μικρόβια2.
Από την άλλη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηριζει ότι ένα υγιεινό και καθαρό σχολικό περιβάλλον μπορεί να ενισχύσει άμεσα την υγεία των παιδιών και την αποτελεσματική μάθηση, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτόν στην ανάπτυξη υγιών ενηλίκων, ως καταρτισμένων και παραγωγικών μελών της κοινωνίας.

kidsfun-gr-photo-goneis-paidi-sxoleio-katharoizoume-sto-sxoleio-klinex

Τα στοιχεία αυτά έδωσαν στην KLINEX την αφορμή για την ανάπτυξη μιας πολύ σημαντικής πρωτοβουλίας κοινωνικής ευθύνης, με τίτλο Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο. Μέσα από αυτήν, η μάρκα προσφέρει, για δεύτερη φορά φέτος, δωρεάν καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα για όλη τη σχολική χρονιά, σε περίπου 150 δημόσια Δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Στόχος της είναι να συμβάλλει στην προώθηση και τη διατήρηση ενός υγιεινά καθαρού σχολικού περιβάλλοντος, ώστε να περιορίζονται οι σχολικές απουσίες που εμποδίζουν τόσο τη μαθησιακή όσο και την κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Καθαροί ζούμε στο σχολείο» αλλά και για την υγιεινή καθαριότητα, μπείτε στο www.klinex.gr.

1http://www.cmmonline.com/articles/print/232264-sca-release-1016
2 http//www.thehealthyschoolsproject.com