Οι 3 Σωματοφύλακες στο Ακροπόλ

Το διαχρονικό μήνυμα των σωματοφυλάκων, βαθιά ανθρώπινο και επιτακτικό, αποτελεί την ουσία του έργου.

kidsfun-gr-goneis-nea-ekdhlwseis-theatra-gia-paidia-3-swmatofhlakes

Μια παραγωγή, που καταφέρνει να βιώσουν τα παιδιά μια περιπέτεια, με εξαίρετες μουσικές συνθέσεις, καταιγιστική δράση, δεξιοτεχνικές ξιφομαχίες, θεαματική κινησιολογία και σπουδαία υποκριτική ικανότητα. Τα σκηνικά και τα αμέτρητα κοστούμια εποχής, οι μάσκες, τα καπέλα και οι υψηλής ευκρίνειας βίντεο – προβολές λειτουργούν εικαστικά ως έργα τέχνης, που σπάνια συναντάει κανείς σε ένα θεατρικό έργο.
Η ιπποτική αυτή ιστορία μάς ταξιδεύει σε μία εποχή (17ος αι.) που κυριαρχεί η γενναιότητα, ο σεβασμός, ο πληθυντικός ευγενείας, διδάσκοντας τις βασικές αρχές της τιμιότητας, του ψυχικού σθένους, της μέγιστης αρετής της φιλίας.

Λίγα Λόγια για το Έργο

Ο Ντ’ Αρτανιάν ξεκινάει από το χωριό του, με την ευχή του πατέρα του κι ένα άλογο, να πάει στο Παρίσι με όνειρο να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά. Πράγματι, τα καταφέρνει «με το σπαθί του»! Συμφιλιώνεται με τους διάσημους ξιφομάχους, Άθω, Πόρθο κι Άραμι. Οι τέσσερις φίλοι, αχώριστη πια παρέα, μέσα από συνεχείς ηρωισμούς και γενναίες πράξεις, γίνονται  ατρόμητοι. Με τη δύναμη της φιλίας και τη δυνατή αγάπη που νιώθει ο Ντ’Αρτανιάν για την Κωνστάνς, αντεπεξέρχονται σε όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που καλούνται να αντιμετωπίσουν.