Πρωινό, η Απαραίτητη Ενέργεια που χρειάζεται κάθε Παιδί

Πρωινό, η απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται κάθε παιδί. Ένα σωστό πρωινό μπορεί να αποτελείται από ένα ποτήρι γάλα μια φέτα ψωμί με μαργαρίνη και μέλι και ένα φρούτο.

Πρωινό και Κολατσιό. Η Απαραίτητη Ενέργεια που χρειάζεται κάθε Παιδί

Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει για τα καλά και όλοι θέλοντας και μη έχουμε μπει στο ρυθμό του πρωινού ξυπνήματος – λίγο νωρίτερα απ’ ό,τι θα θέλαμε είναι αλήθεια – και της καθημερινής φροντίδας για το τι θα φάνε τα παιδιά, για να έχουν τη δύναμη να ανταπεξέλθουν στους ρυθμούς και τις απαιτήσεις της ημέρας τους.
Πρώτος σταθμός ενέργειας το πρωινό και τι πιο θρεπτικό από ένα ποτήρι γάλα, μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με μαργαρίνη και μέλι, καθώς και ένα φρούτο, για να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα.
Επόμενος σταθμός ανεφοδιασμού το κολατσιό, το οποίο αποτελεί την «θρεπτική γέφυρα» μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού. «Ένα υγιεινό κολατσιό των 300 περίπου θερμίδων, πλούσιο σε φυτικές ίνες, φτωχό σε αλάτι, ζάχαρη και «κακά» λιπαρά είναι η ιδανική επιλογή, σύμφωνα με την Κλινικούς Διαιτολόγους – Διατροφολόγους. Ετοιμάζουμε για τα παιδιά νόστιμα, πρωτότυπα, σπιτικά σνακ, όπως ένα σάντουιτς αλειμμένο με μαργαρίνη και γεμισμένο με τυρί, τομάτα και μαρούλι. Μια άλλη ιδέα είναι ένα σπιτικό κέικ, σε συνδυασμό με ένα φρούτο ή ένα ρόφημα από φρούτα και λαχανικά.