Σκύλος: Ποια Ράτσα θα Διαλέγατε;

Οι σκύλοι είναι τα ζωάκια που συναντάμε πιο συχνά στα σπίτια μας και στην καρδιά μας. Κοινωνικοί, ευχάριστοι, πρόσχαροι, μας κρατάνε συντροφιά και μας προσέχουν, με την ίδια αγάπη που τους προσέχουμε κι εμείς! Είναι, όμως, τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους… Ψηλοί, κοντοί, μαλλιαροί ή ζαρωμένοι, με περίεργους συνδυασμούς χρωμάτων και περίεργες συνήθειες, έχουν όλοι τη δική τους, ξεχωριστή προσωπικότητα.

Εσάς ποιος σας γοητεύει περισσότερο;

Ο πυγμάχος

Πολλοί αποκαλούν το μπόξερ «Πίτερ Παν» των σκύλων, γιατί φαίνεται πως διατηρεί για πάντα την παιδικότητα και τη ζωντάνιά του. Κατάγεται από τη Γερμανία, όπου εμφανίστηκε μετά τη διασταύρωση αρκετών ειδών, όπως το μπουλντόγκ και το ντανουά. Το όνομά μπόξερ του το έδωσαν επειδή, όταν τσακώνεται, χτυπάει με τα μπροστινά του πόδια, σαν πυγμάχος.

Ο ζαρωμένος

Παρά την αγριωπή του φάτσα και το βαρύ, χοντροκομμένο του σώμα, το μπουλντόγκ τα πάει πολύ καλά με τους άλλους σκύλους και λατρεύει την παρέα. Η καταγωγή του είναι από τα βρετανικά νησιά, και το όνομά του το πήρε από ένα βάρβαρο παιχνίδι των Άγγλων, οι οποίοι το έβαζαν να τσακώνεται με τους ταύρους (μπουλ= ταύρος). Προσοχή στις ζάρες του: θέλουν συχνό καθάρισμα!

Ο αρχαίος- Το μικρό λιοντάρι

Σκύλος: Ποια Ράτσα θα Διαλέγατε;

Το τσόου-τσόου κατάγεται από την Κίνα και έιναι ένα από τα αρχαιότερα είδη (υπάρχει πάνω από 2000 χρόνια). Όταν έφτασαν στην Αμερική και την Αγγλία, τότε, οι κυρίες της καλής κοινωνίας κούρευαν αυτά τα σκυλάκια έτσι, ώστε να έχουν μια λιονταρίσια χαίτη. Τα νεώτερα χρόνια, βγήκαν εκτός μόδας, εκδιώχθηκαν από τα σπίτια των ευγενών, και όσα κατάφεραν να επιζήσουν βρίσκοντας μόνα τους τροφή, αλώνιζαν στους δρόμους. Αυτό μέχρι να τα βρει και να τα μαζέψει η Βελγίδα κυρία Μπένερτ, μεγάλη φαν του είδους, που συνέλεξε κάμποσα δείγματα και άρχισε και πάλι να τα εκτρέφει. Χαρακτηριστικά του είναι η μαύρη-μπλε γλώσσα, το περήφανο βήμα και το μεγάλο, πλατύ κεφάλι με την κατσουφιασμένη έκφραση. Στην Κίνα το χρησιμοποιούσαν για φύλακα, για το κυνήγι ή για τη φύλαξη των κοπαδιών ακόμα και στον πόλεμο, καθώς πρόκειται για πολύ δυνατά σκυλιά, τώρα πια η βασική του χρήση είναι η συντροφιά.

Το μικροσκοπικό

Το τσιουάουα όχι μόνο είναι το μικρότερο από όλα τα σκυλάκια, αλλά είναι και το μόνο «φυσικό» σκυλάκι σαλονιού. Αυτό σημαίνει ότι είναι από φυσικού του τόσο μικρό, και δεν είναι διασταύρωση από άλλες ράτσες. Φτάνει τα 20 εκατοστά ύψος και τα 1 με 3 κιλά βάρος. Το μέγεθος αυτό είναι πολύ πρακτικό για όσους ταξιδεύουν, αφού μπαίνει ακόμα και μέσα στην τσάντα σας!

Ο αυτιάς

Ο κύριος Τζέφρις είναι ένα μπασέ που ζει στο Δυτικό Σάσεξ της Αγγλίας. Η ιδιαιτερότητά του βρίσκεται στα αυτιά, τα οποία είναι τα μακρύτερα αυτιά σκύλου στον κόσμο, με μήκος 29,2 εκατοστά. Από το 2002, που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες, έχει γίνει διάσημος σε όλο τον κόσμο και δε σταματά να παίρνει μέρος σε τηλεοπτικά σόου. Μιας και τα αυτιά του τού προσφέρουν τέτοια φήμη, ο ιδιοκτήτης του, ο Φιλ Τζέφρις, τα έχει ασφαλίσει για 48.500 ευρώ. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, όμως για τα αυτιά του είναι ο ίδιος ο κ. Τζέφρις, ο οποίος σκοντάφτει πάνω τους και τα αφήνει να κρέμονται μέσα στο φαγητό του.

Οι ήρωες και το κονιάκ

Γύρω στο 1050 μ.Χ., ο Άγιος Βερνάρδος ίδρυσε ένα μοναστήρι ψηλά στις ελβετικές Άλπεις. Οι σκύλοι του Αγίου Βερνάρδου είναι αυτοί οι τεράστιοι μαλλιαροί σκύλοι (οι βαρύτεροι απ’ όλους) που έσωζαν όσους περιπλανούνταν χαμένοι στο χιόνι. Μπορεί να τους έχετε δει σε ζωγραφιές με ένα βαρελάκι κονιάκ δεμένο στο λαιμό. Λοιπόν, αυτό το κονιάκ είναι ψέμα, αλλά το ότι έψαχναν ανθρώπους για να τους οδηγήσουν στο μοναστήρι είναι 100% αλήθεια. Το μόνο που είχαν να προσφέρουν, όμως, ήταν τα σάλια τους, τα οποία… ρέουν άφθονα!

Ρεκόρ κουταβιών
Το ρεκόρ ποσότητας μωρών σε μια γέννα στον κόσμο των σκύλων είναι 23. Αυτό το έχουν πετύχει τρεις σκύλες στην ιστορία: ένα αμερικανικό κυνηγόσκυλο στις 19 Ιουνίου 1944, ένα Αγ. Βερνάρδου το Φεβρουάριο του 1975 και ένα ντανουά στις 23 Ιουνίου 1987. Άντε, και στα 101!

Από το χιόνι

Σκύλος: Ποια Ράτσα θα Διαλέγατε;

Το Χάσκι το χρησιμοποίησε πρώτη η φυλή Τσάκι της νοτιοανατολικής Ασίας για να τραβάει το έλκηθρο. Το 1909, πολλά χάσκι μεταφέρθηκαν στην Αλάσκα για να πάρουν μέρος σε αγώνες, και αμέσως αναγνωρίστηκε η αξία τους. Τα ματιά τους δεν είναι πάντα μπλε, παρά τη γενικότερη αντίληψη, αλλά βγαίνουν σε πολλούς συνδυασμούς! Υπάρχουν μέχρι και χάσκι με μάτια μισά μπλε και μισά καφέ, ή με ένα μάτι από το ένα χρώμα και ένα από το άλλο.

Το μικρότερο σκυλάκι

Το μικρότερο σκυλάκι στον κόσμο είναι ένα Γιόρκσαϊρ Τεριέ από την Ταϊλάνδη. Ο ιδιοκτήτης του, Δρ. Τσάι Καντσανάκομ, του έδωσε το ειρωνικό όνομα Big Boss (μεγάλο αφεντικό!). Στα πρώτα του γενέθλια, στις 7 Δεκεμβρίου 1995, το Big Boss είχε ύψος 11,94 και μάκρος 12,95 εκατοστά.

Η βαρύτερη

Η βαρύτερη σκυλίτσα του κόσμου είναι ένας Άγγλος μολοσσός ονόματι Κελ. Ζυγίζει 140 κιλά ενώ είναι ακόμα 2 χρονών, κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται να πάρει κι άλλο βάρος και να βάλει… φωτιά στις ζυγαριές. Ζει στο Νοτς της Αγγλίας με τον αφέντη της, τον κύριο Σκοτ, ο οποίος έχει στην κατοχή του 30 σκύλους. Σε μία εβδομάδα, η Κελ μόνη της, καταναλώνει 50 κιλά βοδινού. Μάλλον το χόμπι του κ. Σκοτ πρέπει να είναι αρκετά πολυέξοδο!