Συνέντευξη στην Μαρί Κυριακού

Ήταν ένα μοναδικὀ, κρύο βροχερό απόγευμα. Επισκεφτήκαμε την κυρία Μαρί Κυριακού στο γραφείο της στον ΑΝΤ1. Μας μίλησε μεταξύ άλλων για το κοινωνικό της έργο, τις εκπομπές της και μας ξενάγησε σε πολλούς χώρους της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου του ΑΝΤ1.
Συνέντευξη στην Μαρί Κυριακού

Πείτε μας λίγα λόγια για τα παιδικά σας χρόνια.Πού γεννηθήκατε;Ήσασταν καλή μαθήτρια;Ποιο ήταν το αγαπημένο σας μάθημα;  

 Γεννήθηκα στην Αθήνα αλλά η καταγωγή μου είναι από την Κεφαλονιά. Ήμουν καλή μαθήτρια και από πολύ είχα αποφασίσει πως θέλω να γίνω ή ηθοποιός ή  καθηγήτρια Αγγλικών Αγαπημένο μου μάθημα, ότι είχε να κάνει με την τέχνη.

Εδώ και κάποια χρόνια , έχετε αφήσει την ηθοποιία …. Σας λείπει το συγκεκριμέ επάγγελμα;

Η υποκριτική είναι ε΄να μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, αλλά αυτή την στιγμή έχει προτεραιότητα η “Με αγάπη”. χρειάζεται αρκετό χρόνο και με καλύπτει τόσο  πολύ ,που δεν επιθυμώ να ασχοληθώ με κάτι άλλο .

Τελικά η τηλεόραση μπορεί να έχει και ανθρώπινο πρόσωπο;

Θέλω να πιστεύω πως μέσα από την καθημερινή πεντάλεπτη εκπομπή μου και την ανταπόκριση των τηλεθεατών ,φαίνεται και το ανθρώπινο πρόσωπο της τηλεόρασης .

Έχουμε διαφορές με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους , σχετικά με την κοινωνική μας προσφορά;

Είχα την τιμή να βραβευτώ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο το 2009 , με το χρυσό βραβείο εθελοντικής προσφοράς .Ανάμεσα λοιπόν σε 27 χώρες, η Ελλάδα  ξεχώρισε. Αυτό και μόνο δείχνει πως ,οι Έλληνες έχουμε μέσα την κοινωνική προσφορά.

Οι τηλεθεατές επικοινωνούν μαζί σας και τι τους τους απασχολεί κυρίως ;  

Η καθημερινή μας επικοινωνία με τους τηλεθεατές είναι μεγάλη και γίνεται είτε τηλεφωνικά είτε μέσω e-mail ,είτε ταχυδρομικά. Κυρίως ζητούν πληροφορίες για το έργο μας και πώς μπορούν να βοηθήσουν και οι ίδιοι.

Έχετε βραβευτεί αρκετές φορές για ανθρωπιστική σας προσφορά. Τι σημαίνουν αυτές οι βραβεύσεις για σας ;

ΟΙ βραβεύσεις αυτές είναι τα εύσημά μας .Κάνουμε δηλαδή ένα έργο που φτάνει στον κόσμο και μας επιβραβεύουν για τις προσπάθειές μας .

Ποιο είναι οι στόχοι σας για τη νέα χρονιά;

Θέλω καταρχήν να είμαστε όλοι καλά ,οικογένεια και φίλοι και συνεργάτες και να συνεχίζουμε με αμείωτο ενδιαφέρον το έργο που ξεκινήσαμε.Δεν είναι μόνο η εκπομπή. Από πέρσι έχουμε τοποθετήσει σε κεντρικά σημεία της Αθήνας , κάποια κουτιά , στα οποία  συλλέγουμε ρούχα και παιχνίδια για ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Δὐο από αυτά θα σας τα δείτε, πως είναι γεμάτα. Η εμπιστοσύνη του κόσμου στο έργο μας είναι είναι πολύ σημαντική και μας δίδει κουράγιο.

Πείτε μας λίγα λόγια παραπάνω για αυτή την δραστηριότητα με την συλλογή ρούχων και παιχνιδιών.

Είναι τεράστια δουλειά. Επιλέγουμε τα “καλά κομμάτια”,τα πηγαίνουμε για απολύμανση και καθαριότητα ,τα χωρίζουμε ανά ηλικίες , τα συσκευάζουμε και τα στέλνουμε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό Τώρα στείλαμε 160 κούτες στην Σερβία και 100 κούτες στην Αλβανία Ότι δεν στέλνουμε σαν βοήθεια ,το στέλνουμε στην ανακύκλωση ….συνεπώς αξιοποιούμε κάθε τι που μας στέλνει ο κόσμος.

Πηγαίνετε στο θέατρο; Είδατε πρόσφατα κάποια παράσταση που σας άρεσε; 

Ντρέπομαι που το λέω….. Αν και θέλω να βλέπω συναδέλφους μου και καλές παραστάσεις ,δυστυχώς δεν έχω το χρόνο.

Ποια προσωπικότητα από αυτές  που έχετε συναντήσει μέχρι σήμερα , σας έκανα ιδιαίτερη εντύπωση και γιατί; 

Δεν θα σας πω επώνυμο .Εντύπωση μου κάνουν καθημερινά οι απλοί άνθρωποι οι οποίοι παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ταξιδιωτικός προορισμός;

Δεν μπορώ να σας πω κάποιον συγκεκριμένο προορισμό …. είτε στην πανέμορφη Ελλάδα είτε στο εξωτερικό . Όταν βρίσκω χρόνο για ταξίδια ,αυτό αποτελεί μεγάλη ευχαρίστηση.. Η Ελλάδα πάντως κατέχει ξεχωριστή θέσει στην καρδιά μου.

Θα θέλαμε να στείλετε ένα μήνυμα στα παιδιά που θα διαβάσουν τη συνέντευξή μας

Είναι πολύ απλό αυτό που θέλω να πω στα παιδιά…..”Να κάνουν πάντα το κάλο και αυτό, μια μέρα θα τους επιστραφεί”  Ελάτε τώρα να πάμε για μια μικρή ξενάγηση στις εγκαταστάσεις  του ΑΝΤ1.