Το Γιατί των Παιδιών φέρνει την Ελπίδα, στο θέατρο Vault

Η Ζωή και η Φανή σας παρουσιάζουν την παράσταση ‘Το ΓΙΑΤΙ των παιδιών φέρνει την ελπίδα’, μια διαφορετική ιστορία με πρωταγωνιστές σύγχρονα παιδιά από όλο τον κόσμο, βασισμένη στο παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου.

Πώς μια μικρή λεξούλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο;
Πώς ένα μικρό ΓΙΑΤΙ μπορεί να φέρει την ελπίδα;

Το ΓΙΑΤΙ μια ζεστή μέρα του Αυγούστου αποφασίζει να ταξιδέψει στον κόσμο! Στο ταξίδι του συναντά παιδιά από διαφορετικές χώρες που το κάθε ένα ζει μια δική του σκληρή πραγματικότητα. Κάθε συνάντηση αφήνει το ΓΙΑΤΙ πιο προβληματισμένο αλλά και πιο σοφό. Μη αντέχοντας πια αυτό τον κόσμο και χωρίς να μπορεί να δώσει λύση στις ερωτήσεις των παιδιών, φεύγει όσο πιο μακριά μπορεί. Τόσο μακριά που φτάνει στον ουρανό, στη Χώρα των Αστεριών, εκεί που φτάνουν οι ευχές που κάνουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας. Εκεί συναντά το πιο λαμπερό Αστέρι – ευχή και του διηγείται την ιστορία του. Άραγε το ΓΙΑΤΙ με τη βοήθεια του Αστεριού – ευχή θα μπορέσουν να βρούν την λύση; Θα μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά;
Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος συνεργάζεται με τη Ζωή Τούντα και τη Φανή Παλιούρα σε ένα διαφορετικό παραμύθι όπου οι μικροί πρίγκιπες τρώνε από τα σκουπίδια και οι μικρές πριγκίπισσες παρακαλούν να έρθει η ειρήνη. Μια ιστορία για την διαφορετική καθημερινότητα των παιδιών που ζουν σε δύσκολες συνθήκες, δοσμένη με τρυφερότητα, ευαισθησία, ανθρωπιά και χιούμορ.

Σκοπός της παράστασης είναι με γλυκό τρόπο να προβληματίσει τα παιδιά, να τα φέρει αντιμέτωπα με δύσκολα ερωτήματα και τελικά να τους δώσει ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.
Η θεατρική παράσταση θα παρουσιαστεί στο θέατρο VAULT για την χειμερινή σεζόν 2016-2017, ενώ είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να φιλοξενείται και σε σχολεία ανά την Ελλάδα.

Μελενίκου 26, Βοτανικός ,Βοτανικός
Τηλ.: 2130356472, 6945993870