Το Πρωινό Απαραίτητο για τη Σωστή Ανάπτυξη του Παιδιού

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Κατά τη διάρκεια του βραδινού μας ύπνου, το σώμα χρειάζεται ενέργεια και διασπά το γλυκογόνο σε γλυκόζη, την οποία και χρησιμοποιεί ως πηγή ενέργειας. Έτσι, το πρωί οι αποθήκες ενέργειας είναι σχεδόν άδειες και επιβάλλεται να τροφοδοτήσουμε τον οργανισμό μας με τα απαραίτητα καύσιμα μ’ ένα καλό πρωινό.

Το Πρωινό Απαραίτηο για τη Σωστή Ανάπτυξη του Παιδιού

Μας δίνει Ενέργεια

Όταν τρώμε πρωινό «ξυπνάμε» τον οργανισμό μας γιατί παίρνουμε όση ενέργεια χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας. Αντιθέτως όταν δεν καταναλώνουμε πρωινό ο οργανισμός μας «κοιμάται» και νιώθουμε πολύ κουρασμένοι. Η έλλειψη πρωινού μπορεί να συσχετιστεί με κακή μνήμη, προβλήματα στην συγκέντρωση και μαθησιακές δυσκολίες. Έρευνες απέδειξαν ότι οι επιδόσεις αυξάνονται σημαντικά μετά από ένα θρεπτικό πρωινό, γιατί το συγκεκριμένο γεύμα, μας δίνει ενέργεια και μας κρατάει «ζωντανούς» όλη την υπόλοιπη ημέρα.

Καλύτερη Διάθεση

Η παράλειψη του πρωινού μας κάνει κακόκεφους! Το πρωινό δε μας βοηθάει απλά να ξεκινήσουμε σωστά τη μέρα μας, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, οι άνθρωποι που καταναλώνουν πρωινό, τείνουν να είναι σε καλύτερη διάθεση.

Ισορροπία στη Διατροφή μας

Με το πρωινό βάζουμε τις βάσεις για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Αν μάθουμε να καταναλώνουμε καθημερινά ένα σωστό και υγιεινό πρωινό στις σωστές μερίδες και με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά το σίγουρο είναι ότι θα αποφύγουμε τα τσιμπολογήματα δεξιά και αριστερά γιατί δεν θα αισθανόμαστε πεινασμένοι και νηστικοί.

Το ιδανικό πρωινό πρέπει να περιλαμβάνει:
-Δημητριακά σε οποιαδήποτε μορφή (ψωμί, έτοιμα δημητριακά) που περιέχουν υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, φυτικές πρωτεΐνες, μεταλλικά άλατα και βιταμίνες Β και C.
-Γάλα ή γαλακτοκομικά προϊόντα, που περιέχουν ζωικές πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταμίνες Α και Β.

Ιδανικές Προτάσεις

1 φλιτζάνι γάλα σκόνη σοκολάτας,
2 φέτες ψωμί σικάλεως με μαργαρίνη και μέλι,
1 φυσικό χυμό φρούτων,
1φέτα ψωμί σικάλεως,
1 βραστό αυγό και 1 φρούτο
1 φλιτζάνι γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως,
1 τοστ (με ψωμί ολικής άλεσης μαργαρίνη, τυρί, γαλοπούλα) και 1 φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 κουλούρι Θεσσαλονίκης και 1 φρούτο
1 γιαούρτι με δημητριακά