Ενέργεια για τα Παιδιά όλο το Καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έφτασε και οι διακοπές με το ασταμάτητο παιχνίδι ξεκινούν. Ο οργανισμός μας όμως δεν κάνει διακοπές. Είναι μία μηχανή που χρειάζεται καθημερινά «σωστά καύσιμα» για να έχουμε όλη την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Άρα πως θα εξασφαλίσουμε με σωστή διατροφή Ενέργεια για τα Παιδιά όλο το Καλοκαίρι.

Ενέργεια για όλο το Καλοκαίρι

Απ’ όλα & Νερό

Σωστή διατροφή σημαίνει ότι δεν κάνουμε υπερβολές αλλά θυμόμαστε μια βασική αρχή: «τρώμε από όλα τα είδη των τροφών σε λογικές ποσότητες».
Το καλοκαίρι πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στα υγρά γιατί ιδρώνουμε πολύ. Εκτός από τα υγρά όμως ο οργανισμός μας χρειάζεται και άλλα θρεπτικά συστατικά, για να λειτουργεί σωστά όπως:

  • Υδατάνθρακες
  • Λίπη
  • Πρωτεΐνες
  • Βιταμίνες
  • Φυτικές ίνες
  • Ιχνοστοιχεία
  • Νερό

Μικρά και τακτικά γεύματα

Tο πρωινό είναι απαραίτητο για ένα καλό ξεκίνημα και πρέπει να μην το ξεχνάμε ποτέ. Παρόλα αυτά ο οργανισμός μας χρειάζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας μικρές «τονωτικές ενέσεις» ώστε να μην χάνει την φόρμα του. Αυτή την ενέργεια την παίρνουμε από τα «μικρά τακτικά γεύματα».
Πρέπει να αποφεύγουμε τα μεγάλα κενά χωρίς τροφή. Είναι δηλαδή πολύ ζημιογόνο για τον οργανισμό μας να φάμε ένα καλό πρωινό και οι επόμενες τροφές μας να έρθουν το μεσημέρι. Ενδιάμεσες διατροφικές στάσεις μας βοηθούν περισσότερο από όσο φανταζόμαστε.

Ασβέστιο… το Α και το Ω

 Το ασβέστιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον οργανισμό μας. Έχει καθοριστικό ρόλο στη δομή και δύναμη των οστών και των δοντιών μας και ρυθμίζει πολλές λειτουργίες στον οργανισμό όπως τη μεταφορά των νευρικών μηνυμάτων. Παρόλα αυτά έχει παρατηρηθεί ότι δεν προσλαμβάνουμε επαρκή ποσότητα ασβεστίου ενώ καταναλώνουμε περισσότερη ζάχαρη σε σύγκριση με το επιτρεπτό όριο.
Για αυτό θα πρέπει να φροντίζουμε τα γεύματά μας να περιέχουν λιγότερη ζάχαρη και περισσότερο ασβέστιο. Το ασβέστιο αντιπροσωπεύει περίπου το 2% του βάρους μας. Καθημερινά, σε όλες τις ηλικίες ο οργανισμός χρειάζεται να προσλαμβάνει μια ποσότητα ασβεστίου. Στα βρέφη οι καθημερινές ανάγκες σε ασβέστιο ανέρχονται σε 300 mg. Στα παιδιά μέχρι 11 ετών, οι ανάγκες ανέρχονται μέχρι τα 900 mg ημερησίως.

Δροσερά & υγιεινά

Η ζέστη το καλοκαίρι “μας σπρώχνει”σε πιο δροσερά σνακ τα οποία μας ανακουφίζουν και μας γεμίζουν χαρά. Το παγωτό είναι το πιο «διάσημο» δροσερό σνακ του καλοκαιριού που αρέσει σε όλους μας. Από διατροφικής πλευράς, το παγωτό είναι μια καλή πηγή ενέργειας και θρεπτικών ουσιών, γιατί περιέχει υδατάνθρακες, λιπαρές ύλες, βιταμίνες, ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο.Τα παιδικά παγωτά της Nestle  είναι η ιδανική επιλογή για αυτό το καλοκαίρι που θα μας δροσίσει και θα μας δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε.