Καθαριότητα, Μισή Αρχοντιά για το Παιδί

Τα παιδιά είναι από τη φύση τους γεμάτα ενέργεια και δημιουργικότητα. Όμως μέσα από τις δραστηριότητες τους, είτε στο σχολείο, είτε στο παιχνίδι έρχονται σε επαφή με πολλά μικρόβια που απειλούν την υγεία τους. Η καθημερινή υγιεινή είναι μια συνήθεια χρυσάφι.

Καθαριότητα ... Μισή Αρχοντιά

Δώστε τους ερεθίσματα

Πολλές φορές περιορίζουμε τα παιδιά μας από διάφορες δραστηριότητες γιατί θεωρούμε ότι τα προστατεύουμε καλύτερα και εμείς νιώθουμε πιο ήσυχοι. Από την άλλη πλευρά όμως, περιορίζουμε και την ανάγκη τους για εξερεύνηση, μάθηση και παιχνίδι.
Ας δώσουμε λοιπόν στα παιδιά την προτροπή να παίξουν ελεύθερα και γενικά να ασχοληθούν με ότι τους ευχαριστεί χωρίς το φόβο και το άγχος να λερωθούν. Εξάλλου τώρα με τα νέα μαντηλάκια mady&laki τα χέρια των παιδιών μπορούν να είναι κάθε στιγμή της ημέρας καθαρά ό,τι και αν κάνουν.
Ένα παιδί έχει ανάγκη τη ζωγραφική, το ποδήλατο, το ποδόσφαιρο, το κυνηγητό και όλα όσα θα το κάνουν κοινωνικό και δημιουργικό.
Μέσα από τις δραστηριότητες, τα παιδιά αναπτύσσουν την κοινωνικότητά τους, το πνεύμα τους, κάνουν νέους φίλους και περνούν αξέχαστες στιγμές. Είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά πως πρέπει να φροντίζουν για την καθαριότητά τους, από μικρή ηλικία.
Είναι κάτι σαν το ποδήλατο, που όταν το μάθουμε δεν το ξεχνάμε ποτέ. Το ζητούμενο είναι να τους διδάξουμε τις σωστές συνήθειες υγιεινής, και να αισθανθούν πόσο ωραία είναι να είσαι καθαρός τόσο για σένα τόσο και για τους άλλους γύρω σου.

Χέρια… ασπίδα προστασίας

Συνήθως όλα από εδώ ξεκινούν…Τα χέρια μας είναι τα πρώτα που έρχονται σε επαφή με πολλά από τα μικρόβια, είτε στο παιχνίδι, είτε στο σχολείο. Το πλύσιμο των χεριών μετά από κάθε δραστηριότητα και ειδικά πριν και μετά το φαγητό είναι απαραίτητο.

Το πλύσιμο των χεριών γίνεται παιχνίδι με το κρεμοσάπουνο Adelco Kids με άρωμα σοκολάτας το οποίο  είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της παιδικής επιδερμίδας, ενώ καθαρίζει και ενυδατώνει την παιδική επιδερμίδα ταυτόχρονα

kidsfun.gr-photo-goneis-kathariothta-kremosapouno-adelco-kids

Βέβαια η καθαριότητα των χεριών δεν είναι πολύ εύκολη όταν τα παιδιά δεν βρίσκονται στο σπίτι. Μια ασφαλής λύση σε αυτή την περίπτωση είναι τα διάφορα υγρά μαντηλάκια που κυκλοφορούν στην αγορά. Έτσι, τα παιδιά προστατεύονται καθημερινά από τις βρωμιές και τα μικρόβια ακόμα και όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού.

Καθαρό Πρόσωπο…όλη μέρα

Αν μάθουμε στα παιδιά πως το πρόσωπό μας είναι ουσιαστικά ο καθρέφτης μας, θα τα πείσουμε πως πρέπει να το προσέχουν ιδιαίτερα. Ο καθημερινός καθαρισμός απομακρύνει τους ρύπους και τη σκόνη από το τρυφερό παιδικό δέρμα και το αφήνει να αναπνεύσει. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι τα σπυράκια της εφηβείας παραμονεύουν.

Ντους… μια συνήθεια παιχνίδι

Πολλές φορές τα παιδιά δεν αγαπούν το νερό. Αν όμως μετατρέψουμε την ώρα του μπάνιου σε παιχνίδι και όχι σε αγγαρεία, όλα μπορούν να γίνουν ευκολότερα και πιο ευχάριστα. Πρέπει να δώσουμε στα παιδιά τις αφορμές ώστε το καθημερινό ντους να μπει στο ημερήσιο τους πρόγραμμα, εξηγώντας τους πόσο καλό μας κάνει.

Με τη παιδική σειρά Adelco Kids Σαμπουάν – Ντους για μαλλιά και σώμα το μπάνιο γίνεται παιχνίδι με φανταστικό φρουτένιο άρωμα! Μπείτε με τα παιδιά στο μπάνιο, λούστε τα μαλλιά και το σώμα τους και μετατρέψτε τη διαδικασία του μπάνιου σε παιχνίδι… Στο τέλος ξεπλύνετε καλά τον αφρό. Με τα προϊόντα Adelco Kids θα ξεχάσετε τα δάκρυα, και τα μαλλιά των παιδιών θα χτενίζονται εύκολα και θα λάμπουν.

kidsfun.gr-photo-goneis-paidi-kai kathariothta-adelco kids

Για μεγαλύτερη ευκολία στο χτένισμα των μαλλιών μετά το μπάνιο  χρησιμοποιήστε τη κρέμα μαλλιών και το Σπρέι για εύκολο χτένισμα Adelco Kids  που ξεμπερδεύει τα μαλλιά ανώδυνα στη στιγμή.

kidsfun.gr-photo-goneis-kathariothta-spray-efkolo-xtenisma

Για περισσότερη καθαριότητα επιλέξτε το αγαπημένο άρωμα adelco kids για αγόρια ή κορίτσια μαζί με τα συλλεκτικά δώρα από τον Booky που θα σας ενθουσιάσουν.
Η συλλογή αρχίζει με το μοναδικό ρολόι.

kidsfun.gr-photo-adelco-booky Είμαι ο Booky και έχω τη Λύση
Έλα στο μαγευτικό πλανήτη και ζήσε απίθανες παιχνιδοστιγμές. Βούτηξε στις γεμάτες άρωμα και χρώμα θάλασσες για να λούσεις τα μαλλιά και το σώμα σου. Κάνε τα μαλλιά σου απαλά και ευκολοχτένιστα και δώσε τους το στυλ που τους ταιριάζει! Θα σε θαυμάζουν όλοι.
http://adelcokids.gr/
https://www.facebook.com/AdelcoKids