Κερδίστε Δωρεάν Προσκλήσεις για τη παράσταση “Στη χώρα του Βασιλιά των Κλόουν”

Το kidsfun.gr και το θέατρο του Νέου Κόσμου διοργανώνουν διαγωνισμό και χαρίζουν διπλές προσκλήσεις για τη θεατρική παράσταση “Στη χώρα του  Βασιλιά Κλόουν ” 

Οι δωρεάν προσκλήσεις ισχύουν για την παράσταση της Κυριακής  16/10 στις 12:00

kidsfun-gr-%ce%b8%ce%ad%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%ad%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%85

Για να δηλώσετε συμμετοχή πρέπει

1.να στείλετε email στο info@kidsfun.gr με τα στοιχεία σας ( Όνομα, τηλέφωνο, email),

2.να κάνετε Like στη σελίδα μας στο facebook 

έως την Πέμπτη  13/10. Η κλήρωση που θα αναδείξει τους νικητές θα γίνει την Παρασκευή 14//10

Το έργο που θα παρουσιαστεί στο θέατρο του Νέου Κόσμου την περίοδο 2016-2017 έχει τίτλο «Στη χώρα του Βασιλιά των κλόουν» και είναι μια παράσταση που από συνειδητή επιλογή αποδίδεται κυρίως… χωρίς γλώσσα! Τα πρόσωπα του έργου μιλούν μια επινοημένη, «ακαταλαβίστικη» γλώσσα, που ακριβώς γι’ αυτό θα γίνεται εύκολα αντιληπτή από όλα τα παιδιά, είτε μιλούν ελληνικά είτε όχι.

 

Η Λούνα και ο Σαμάν φτάνουν στη χώρα του βασιλιά των Κλόουν. Έρχονται από πολύ μακριά και ονειρεύονται να ζήσουν σ’ αυτόν τον θαυμαστό τόπο και να γίνουν κι αυτοί δύο μικροί κλόουν. Όμως, ο βασιλιάς της χώρας, Φαμπ, τους υποδέχεται με καχυποψία και αυστηρότητα. Οι διαφορετικές γλώσσες που μιλάνε, ο φόβος του ξένου, του άγνωστου και του αλλιώτικου θα δημιουργήσουν ανάμεσα στους τρεις ήρωες κωμικές παρεξηγήσεις και συγκρούσεις, αλλά σιγά σιγά θα βρεθεί ο τρόπος να επικοινωνήσουν και να ενωθούν μέσα από το γέλιο και το παιχνίδι

 

Λίγα λόγια για το θέατρο Αλληλεγγύης 

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου για 15η χρονιά συνεχίζει τη δράση του Θεάτρου αλληλεγγύης για παιδιά, δηλαδή της κινητής του μονάδας θεάτρου για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα ή ανήκουν σε άλλες ευαίσθητες ομάδες. Πρόκειται για μια δράση που ξεκίνησε το 2002 με παραστάσεις για παιδιά σε νοσοκομεία και ιδρύματα, πολύ σύντομα όμως απλωθήκαμε και σε άλλους χώρους, όπως ειδικά σχολεία, καταυλισμούς τσιγγάνων, προσφυγικούς καταυλισμούς, στέκια μεταναστών, γυναικείες φυλακές, προγράμματα απεξάρτησης για μητέρες με τα παιδιά τους κλπ. Τα τελευταία χρόνια απευθυνόμαστε και σε παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο θέατρο όχι εξαιτίας κάποιας ασθένειας, αλλά λόγω οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών. Παίζουμε λοιπόν και σε σχολεία όπου φοιτούν παιδιά ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών, σε υποβαθμισμένες περιοχές κλπ. Στη δράση μας για τη νέα χρονιά, 2016-2017, σκοπεύουμε να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων όχι μόνο στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, σε όποιες δομές φιλοξενούνται παιδιά, είτε με τις οικογένειές τους είτε ασυνόδευτα.