Σωστή και Ισορροπημένη Διατροφή Παιδιών

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή κατά την παιδική ηλικία, είναι απαραίτητη για μια σωστή ανάπτυξη. Τι πρέπει να κάνουμε όμως εμείς οι γονείς όταν η διατροφή των παιδιών μας δεν είναι και τόσο ισορροπημένη και όταν η καθημερινή πρόληψη βιταμινών δεν είναι επαρκής;

Σωστή και Ισορροπημένη Διατροφή Παιδιών

Σωστή και Ισορροπημένη Διατροφή Παιδιών

Ανάπτυξη και Υγεία

Η έλλειψη βιταμινών και μετάλλων στην παιδική ηλικία μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία του παιδιού. Σύμφωνα με έρευνες, παιδιά που δεν λαμβάνουν την απαιτούμενη ποσότητα θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ο οργανισμός τους στην παιδική ηλικία, παρουσιάζουν προβλήματα υγείας αλλά και παχυσαρκίας τόσο στην παιδική όσο και στην ενήλικη ζωή τους.

Σχολικές επιδόσεις και Διατροφή

Η σχέση διατροφής και σχολικής επίδοσης στην παιδική ηλικία είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει να την αγνοούμε. Η έλλειψη μετάλλων και βιταμινών επιδρά αρνητικά στις νοητικές επιδόσεις των παιδιών σχολικής ηλικίας και των εφήβων. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή λοιπόν στην παιδική ηλικία είναι απαραίτητη για τις σχολικές επιδόσεις του παιδιού αργότερα.

Πολυβιταμινούχα Προιόντα  η λύση

Μια λύση για να καλύψουμε τις ημερίσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες και μέταλλα είναι τα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής. Ως ιδανικό πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής για παιδιά μπορεί ν θεωρηθεί αυτό που: είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις παιδικές ιδιαιτερότητες και έχει σύσταση με βάση τις επίσημες οδηγίες ημερήσιας πρόσληψης. Θα πρέπει να προτιμούνται συμπληρώματα τα οποία περιέχουν συστατικά που ενισχύουν την απορρόφηση του ασβεστίου, όπως η Λυσίνη. Είναι σημαντικό επίσης στη συσκευασία τους να αναφέρεται η περιεκτικότητα κάθε συστατικού και η αγορά του να γίνεται από το φαρμακείο.

Λίγο απ’όλα

Σωστή Διατροφή σημαίνει ισορροπημένο διαιτολόγιο. Η βασική αρχή που πρέπει να ακολουθείτε είναι η εξής:
τρώμε από όλα τα είδη τροφών σε λογικές ποσότητες. Η σωστή ημερήσια διατροφή μας πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Υδατάνθρακες
  • Λίπη
  • Πρωτείνες
  • Βιταμίνες
  • Φυτικές Ίνες
  • Ιχνοστοιχεία
  • Νερό