Συνέντευξη με τον Λάκη Λαζόπουλο

Το Λάκη Λαζόπουλο τον παρακολουθούν και τον αγαπούν εδώ και χρόνια, μικροί και μεγάλοι. Αποφασίσαμε να τον επισκεφτούμε στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, να μιλήσουμε μαζί του και να παρακολουθήσουμε από κοντά την εκπομπή του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ».

 Συνέντευξη με τον Λάκη Λαζόπουλο

Το φετινό «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» έχει διαφορές από πέρσι;

Αποφασίστηκε ότι δε θα πρέπει να έχω τους ήρωες των παλιών «10 μικρών Μήτσων» μέσα στη σειρά τόσο συχνά. Να έχει μία ροή η οποία να βασίζεται σε μικρά βίντεο και σύντομο σχολιασμό, να είναι πολύ πιο γρήγορο και να έχει μεγαλύτερη επαφή με τους θεατές της εκπομπής.

Τι κοινό έχει το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» με τους αξέχαστους «10 μικρούς Μήτσους»;

Ο γύφτος του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» είναι ο μόνος «επιζών» από το ευτύχημα της σατιρικής αυτής σειράς. Εξελίχθηκε βέβαια, αποδεικνύοντας ακριβώς ότι οποιοσδήποτε ήρωας θα μπορούσε να επιβιώσει κι από μόνος του.

Τι άλλο μας ετοιμάζετε φέτος τηλεοπτικά και θεατρικά;

Θεατρικά προχωρώ σε ένα θεατρικό τόλμημα. Θα ανεβάσω ένα ξένο έργο, Εγγλέζου συγγραφέα, του Τέρι Τζόνσον, το «Hysteria». Τηλεοπτικά από τον ALPHA μου έχει ανατεθεί να παρακολουθώ την καθημερινή σειρά «Οδός Παραδείσου 7» ενώ για του χρόνου τα τηλεοπτικά σχέδια αλλάζουν τελείως, είναι δηλαδή η τελευταία χρονιά του «ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ».

Ποια είναι η σχέση σας με τα παιδιά;Γνωρίζουμε πως έχετε μία κόρη που υπεραγαπάτε…

Νομίζω ότι έχω τη σχέση ενός πατέρα με ανοιχτό μυαλό, με ένα παιδί της σημερινής εποχής που οι γνώσεις του, η παιδεία του, η κουλτούρα του και ο χαρακτήρας του διαμορφώνεται από την τηλεόραση. Ο ρόλος ενός γονιού σήμερα είναι να δώσει, όσο μπορεί, πιο πολύ χρόνο στο παιδί του.

Ήσασταν καλός ως μαθητής; Ποιο ήταν το αγαπημένο σας μάθημα;

Ήμουνα παρά πολύ καλός σαν μαθητής, διάβαζα πάντα τα μαθήματά μου, δεν πήγαινα ποτέ αδιάβαστος, δεν έκανα απουσίες ή κοπάνα και το αγαπημένο μου μάθημα ήταν τα Αρχαία Ελληνικά και τα Ελληνικά, ακριβώς γιατί γνώριζα ότι χωρίς τη γλώσσα δε θα μπορούσα ούτε να επικοινωνήσω, ούτε να γράψω, ούτε να μπορέσω να συνθέσω καινούργιες σκέψεις.

Πηγαίνετε συχνά στην πατρίδα σας τη Λάρισα; Κρατάτε επαφή με τον τόπο σας;

Επαφή με την πατρίδα μου κρατάω αφού είναι εκεί το πατρικό μου και η μητέρα μου ζει στη Λάρισα. Δεν μπορώ να πω ότι επισκέπτομαι συχνά τη Λάρισα για το λόγο ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να μετακινηθώ εκτός Αθηνών.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας προορισμός για ένα ταξίδι;

Τα ταξίδια μου αρέσουν πολύ, μάλλον επειδή τα στερούμαι. Παλαιότερα που είχα περισσότερο χρόνο ταξίδευα πάρα πολύ συχνά. Αγαπημένοι μου προορισμοί είναι το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, η Αίγυπτος και ειδικότερα η Αλεξάνδρεια, το Κάιρο και το Ασουάν. Στην Ελλάδα είναι τα Χανιά και η Θεσσαλονίκη.

Βλέπετε τηλεόραση; Τι προτιμάτε να παρακολουθείτε συνήθως;

Δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση. Βλέπω σε DVD κάποιες ταινίες και επίσης τα προγράμματα και τις ειδήσεις που μου ετοιμάζουνε οι συνεργάτες μου για το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ». Κυρίως διαβάζω.