Συνέντευξη από Παιδιά με τον Γιώργο Καπουτζίδη

Συναντήσαμε “το μυαλό” της σειράς “ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5”  Γιώργο Καπουτζίδη και μας μίλησε για τα πάντα.

Συναντήσαμε τον Γιώργο Καπουτζίδη

Που πιστεύετε ότι οφείλεται η τεράστια επιτυχία της σειράς “ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5” ακόμα και σε εμάς τα παιδιά;

Κανονικά εσείς πρέπει να μου απαντήσετε… όλοι οι χαρακτήρες της σειράς, με εξαίρεση τους κακούς, μπορεί να έχουν πολλά κουσούρια και ελαττώματα αλλά είναι πολύ καλοί άνθρωποι. Αυτός είναι ο βασικός λόγος της επιτυχίας. Επίσης στην σειρά αυτή είμαστε όλοι μία πολύ δεμένη ομάδα και ο σωστός άνθρωπος βρίσκεται στη σωστή θέση.

Ο τίτλος της σειράς πως προέκυψε;

Ο τίτλος είναι ιδέα του Αργύρη Αγγέλου, του Φώτη της σειράς. Ό πρώτος τίτλος που είχα σκεφτεί ήταν “ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ;”, αλλά η ιδέα του Αργύρη, αν και προσωρινή, μας έμεινε.

Τι σας εμπνέει για να γράψετε ένα σενάριο; Πώς ετοιμάζετε ένα επεισόδιο;

Για να ξεκινήσω ένα σενάριο έχω ως αφορμή κάτι που προβληματίζει εμένα σαν άνθρωπο. Στην σειρά αυτή είχα τον προβληματισμό, πως μπορεί η ζωή μας να αλλάξει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η ζωή των ανθρώπων αυτών άλλαξε επειδή έτυχε και μπήκαν σε ένα ασανσέρ. Κάθε επεισόδιο έχει πολύ δουλειά γιατί πρέπει να έχεις μία πολύ ωραία κεντρική ιδέα. Μία σκηνή μπορεί να τη γράψω γιατί έτυχε να δω κάτι στο δρόμο.

Ποιος χαρακτήρας της σειράς σάς αρέσει περισσότερο;

Όλοι μου αρέσουν και όλους τους αγαπάω πάρα πολύ. Ξέρω ότι γελάτε πολύ με την Ντάλια, τη Ζουμπουλία και τη Θεοπούλα, αλλά τους αγαπάω όλους το ίδιο. Ένα πρόσωπο που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι η γιαγιά Σοφία, γιατί κι εγώ αγαπούσα την γιαγιά μου πάρα πολύ.

Πείτε μας δύο λόγια για τα παιδικά σας χρόνια. Που μεγαλώσατε; Ήσασταν καλός μαθητής; Τι θέλατε να γίνετε όταν ήσασταν παιδί;

Μεγάλωσα στις Σέρρες. Εκεί ήταν όλα πολύ όμορφα και ανέμελα. Ήμουν πολύ καλός μαθητής σε όλες τις τάξεις. Σε ηλικία 5 ετών ήθελα να έχω πλυντήριο αυτοκινήτων γιατί κάτω από το σπίτι μας είχε ένα τέτοιο πλυντήριο και είχα εντυπωσιαστεί. Αργότερα ήθελα να γίνω πολιτικός μηχανικός επειδή μου άρεσε σαν ονομασία. Το μεγάλο μου πάντως όνειρο ήταν να γίνω αθλητής του στίβου. Η ηθοποιία μου προέκυψε αργότερα.

Θα ξαναδούμε σύντομα και άλλη τηλεοπτική σειρά από εσάς; Με τι θα ασχοληθείτε την επόμενη τηλεοπτική χρονιά;

Δεν θα κάνω τηλεόραση την επόμενη τηλεοπτική χρονιά. Θα κάνω μόνο θέατρο και μάλιστα είμαι χαρούμενος γιατί θα συνεργαστώ με τον Αργύρη και τη Ζέτα, δηλαδή το Φώτη και την Αμαλία της σειράς.

Τι θα συμβουλεύατε ένα παιδί που θέλει να γίνει ηθοποιός;

Αν είναι κάτι το οποίο το θέλει πολύ να το προσπαθήσει. Αν πετύχει έχει καλώς. Αν δεν πετύχει δεν πειράζει. Θα ξέρει ότι προσπάθησε.

Τι κάνετε τον ελεύθερό σας χρόνο; Έχετε χόμπι;

Δεν έχω ελεύθερο χρόνο… μου αρέσει όμως να πίνω καφέ με τους φίλους μου, να παίζω επιτραπέζια και να βλέπω dvd.

Τι βλέπετε στην τηλεόραση; Ποιες είναι οι δικές σας αγαπημένες εκπομπές;

Βλέπω τα πάντα από νωρίς το πρωί… προτιμώ όμως τις ελληνικές σειρές και πιστεύω πως τα τελευταία χρόνια πάνε πολύ καλά. Μου αρέσουν οι “Singles”, το “50-50” και το “Μαζί σου”.

Φτάσαμε στο καλοκαίρι… που θα περάσετε τις διακοπές σας και με ποιους;

Θα πάω σίγουρα στις Σέρρες στους δικούς μου, θέλω να πάω στη Χαλκιδική, θέλω να πάω σε ένα πολύ ήσυχο νησί αλλά και στη Σαντορίνη. Όπως καταλαβαίνετε θέλω να γυρίσω όλη την Ελλάδα. Στα περισσότερα μέρη θα πάω με καλούς φίλους όπως ο Αργύρης, η Σμαράγδα και άλλοι.

Τι σας λέει ο κόσμος που σας συναντά στο δρόμο;

Μου λέει πολύ όμορφα λόγια και μου αρέσει αυτό. Το πιο όμορφο που έχω ακούσει ποτέ είναι ένα ΄΄Ευχαριστούμε΄΄. Αυτό το θεώρησα πάρα πολύ σημαντικό, από έναν άνθρωπο που δεν γνώριζα.

Ηθοποιός ή σεναριογράφος; Τι σας αρέσει περισσότερο;

Και τα δύο… καθένα έχει την χάρη του. Ο ηθοποιός είναι λίγο πιο ξέγνοιαστος ενώ ο σεναριογράφος αγχώνεται περισσότερο.

Σας έχει επηρεάσει η μεγάλη επιτυχία;

Όχι, καθόλου. Έτσι ήμουν πάντα. Απλός άνθρωπος. Ήμουν να σας πω την αλήθεια και λίγο προετοιμασμένος για αυτή την επιτυχία, απλώς ήρθε λίγο πιο σύντομα απ’ ότι περίμενα.

Τι δεν ξέρουμε για εσάς; Κάποιο μυστικό σας;;

Τρώω τα νύχια μου και μάλιστα πολύ (γέλια)! Νομίζω πως δεν με ξέρετε όταν θυμώνω. Δεν το κάνω συχνά αλλά αν συμβεί θυμώνω πάρα πολύ.

 

Και φτάσαμε στο καλύτερο σημείο… αποκαλύψτε μας κάτι από το τέλος της σειράς που πλησιάζει..

Δεν θα σας αποκαλύψω δυστυχώς τίποτα. Ένα μυστικό της επιτυχίας της σειράς είναι ότι έχετε αγωνία για το τι θα γίνει. Αν σας τη χαλάσω αυτή την αγωνία θα σας χαλάσω και ένα μέρος από τη μαγεία της σειράς.

Όταν βλέπετε στην τηλεόραση ένα επεισόδιο της σειράς, εντοπίζετε λάθη και παραλήψεις;;

Βεβαία… όλο λέω αυτό θα μπορούσα να το είχα κάνει έτσι και αυτό αλλιώς. Την πρώτη φορά το βλέπω πολύ χαλαρά όπως κι εσείς. Την δεύτερη φορά εντοπίζω τα λάθη.

Συνέντευξη: Ειρήνη Βόσικα & Βάσια Αλιφραγκή

Φωτογραφίες: Λυβησιανός

Οργάνωση συνέντευξης:Γιώργος Βράτσος