Αποκριάτικη Μάσκα Από Εφημερίδα

Μια διαφορετική Μάσκα από τις άλλες που μπορείτε να τη φτιάξετε με τα πιο ευφάνταστα υλικά για να καταπλήξετε στο αποκριάτικο πάρτι.

Αποκριάτικη Μασκα Από Εφημερίδα

Υλικά Κατασκευής:
1 μπαλόνι, βαζελίνη, εφημερίδα,
κόλλα χειροτεχνίας, λάστιχο, τέμπερα

Στάδια:
Φουσκώστε ένα μπαλόνι και καλύψτε τη μισή επιφάνεια με βαζελίνη. Φτιάξτε πολτό από κόλλα χειροτεχνείας και λωρίδες εφημερίδων. Στη συνέχεια καλύψτε με αυτές το μπαλόνι, όπυ υπάρχει βαζελίνη και επαναλάβετε για 6-7 φορές. Αφήστε να στεγνώσει για περίπου 24 ώρες και ξεκολλήστε τη απ΄το μπαλόνι. Καθαρίστε τη βαζελίνη που έχει μείνει στο εσωτερικό της Μάσκας και κάντε τρύπες στο ύψος των ματιών. Βάψτε με τέμπερα στα χρώματα που θέλετε και στερεώστε με λάστιχο για να μπορείτε να τη φορέσετε.

Γνωρίζατε ότι:
Ένα από τα βασικά θέματα της Αποκριάς ήταν η Αναπαράσταση του Γάμου; Γίνονταν εικονικοί γάμοι ανάμεσα στα χωριά και οι γαμήλιες πομπές ξεκινούσαν από το ένα για να πάνε στο άλλο. Ο γαμπρός με το άλογο, κι από κοντά ο κουμπάρος και γύρω οι συμπέθεροι. Συναντιόταν με την πομπή της νύφης και γινόταν τρικούβερτο γλέντι…μ εόλα τα συνακόλουθα…. Ο επικεφαλής της πομπής, ο σταχτιάρης κράταγε σακκούλι με στάχτη, για να ρίχνει σ’ αυτούς που ήθελαν να παρεμποδίσουν την πομπή, να παρεμποδίσουν το γάμο.
Έτσι παρέμεινε η παροιμιακή φράση «Μας έριξε στάχτη στα μάτια».
Επίσης δεν έλλειπαν και οι εικονικές δίκες με βάσει τα προικοσύμφωνα ή το σεντόνι της πρώτης νύχτας του γάμου, όπου ο πατέρας της νύφης δεν εκτέλεσε τις υποχρεώσεις του, το δικαστήριο αποφάσιζε να του την επιστρέψει πίσω. Διακωμωδούσαν υποθέσεις, που τους βασάνιζαν στην καθημερινότητά τους, έπεφτε πολύ γέλιο.