Δώρο Θήκη Γυαλιών για τον Παππού

Η σχέση με τους παππούδες είναι πάντα ξεχωριστή μιας και μας κάνουν συνήθως όλα τα χατίρια. Ήρθε η ώρα να φτιάξετε μία θήκη γυαλιών και την κάνετε δώρο στον παππού σας που θα την θυμάται για πάντα.

KidsFun.gr-photo-thikigualiwn

Υλικά κατασκευής
Τσόχα σε διάφορα χρώματα
Χάντρες
Νήμα και βελόνα
Ρευστή κόλλα, ψαλίδι

Στάδια Κατασκευής
Πάρτε ένα κομμάτι τσόχας με διαστάσεις περίπου 18 x 18. Απλώστε λίγη κόλλα σε δύο από τις πλευρές του (οι οποίες βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη) και διπλώστε στη μέση. Με τον τρόπο αυτό θα έχετε φτιάξει μια θήκη της οποίας η μία πλευρά είναι ανοιχτή ώστε να μπαίνουν και να βγαίνουν από εκεί τα γυαλιά του παππού σας. Από διάφορα χρώματα τσόχας κόψτε μικρά κομματάκια και κολλήστε τα πάνω στη θήκη για να τη διακοσμήσετε. Πάνω σε μικρά κομμάτια τσόχας, πριν τα κολλήσετε, μπορείτε να ράψετε με το νήμα και τη βελόνα χρωματιστές χάντρες με τον παρακάτω τρόπο: περάστε το νήμα στη βελόνα και κάντε ένα αρκετά μεγάλο κόμπο στην άκρη του, ώστε να μην μπορεί να γλιστρήσει από εκεί η χάντρα που θα βάλετε. Αφού περάσετε τη χάντρα, περάστε και ένα κομματάκι τσόχας στο πίσω μέρος του οποίου κάντε μια βελονιά και γύρω από αυτή έναν κόμπο για να στερεώσετε τη χάντρα. Το δωράκι για τον παππού σας είναι έτοιμο!

Γνωρίζατε ότι:
Οι παππούδες σας αλλά και οι περισσότεροι ενήλικες άνω των 40 ετών μπορεί να εμφανίσουν πρεσβυωπία; Πρεσβυωπία ονομάζεται η κατάσταση κατά την οποία το μάτι χάνει σταδιακά την ικανότητά του να εστιάζει σε κοντινές αποστάσεις. Τα πρώτα συμπτώματα εκδηλώνονται με την τάση που έχει ο ασθενής να απομακρύνει όλο και περισσότερο τα αντικείμενα που θέλει να δει ή να διαβάσει, με αδυναμία να δει κοντά σε χαμηλό φωτισμό. Για τη θεραπεία της πρεσβυωπίας μπορούν να προβούν σε Πρεσβυωπικό Laser ή με γυαλιά πρεσβυωπίας.