Πασχαλινή Κατασκευή Αυγοθήκη σε Σχήμα Λουλουδιού

 Το Πάσχα πλησιάζει, το κόκκινο χρώμα έχει την τιμητική του μαζί με τα τσουρέκια, τις λαμπάδες και φυσικά… τα αβγά! Κόκκινα ή ζωγραφισμένα, είναι το σύμβολο των ημερών που έρχονται. Φτιάξτε τώρα μια Πασχαλινή Κατασκευή Αυγοθήκη σε Σχήμα Λουλουδιού..

Πασχαλινή Κατασκευή Αυγοθήκη σε Σχήμα Λουλουδιού

Υλικά Κατασκευής:

αφρώδες υλικό, χάρτινο ρολό, ψαλίδι, κόλλα

Στάδια:

Σχεδιάστε στο αφρώδες τη διάμετρο από το ρολό. Φτιάξτε πέταλα γύρω από αυτόν τον κύκλο και κόψτε το λουλούδι. Φτιάξτε με τον ίδιο τρόπο δυο ακόμα λουλούδια με διαφορετικό σχήμα και χρώμα.Τυλίξτε το ρολό με πράσινο αφρώδες και στερεώστε το με κόλλα ή συρραπτικό. Κόψτε από τα λουλούδια τον κεντρικό κύκλο και περάστε τα λουλούδια στο ρολό.Βάλτε το αυγό σας στο κέντρο.

Γνωρίζατε ότι:

Το Σάββατο του Λαζάρου, στη Ρόδο, τα παιδιά γυρίζουν από πόρτα σε πόρτα και τραγουδούν τον “Λάζαρο”, συγκεντρώνοντας χρήματα και αυγά για τους ιερείς. 
Παλαιότερα, αυτή την ημέρα, κανένας γεωργός δεν πήγαινε στο χωράφι του να εργαστεί, γιατί όπως πίστευαν, ό,τι έπιαναν θα μαραινόταν. Επιτρεπόταν μόνο η συγκέντρωση ξερών κλαδιών για το άναμμα των φούρνων τη Μεγάλη Εβδομάδα για το ψήσιμο των κουλουριών. Την ημέρα αυτή επίσης, σε όλα τα σπίτια οι νοικοκυρές φτιάχνουν στριφτά κουλουράκια, “τα Λαζαράκια”, συμβολίζοντας με τον τρόπο αυτό το σώμα του Λαζάρου που ήταν τυλιγμένο στο σάβανο. Το πρωϊ της ΜΕγάλης Πέμπτης, παρέες παιδιών γυρίζουν σε όλες τις γειτονιές τραγουδούν και κρατώντας πανέρια, συγκεντρώνουν διάφορα λουλούδια για το στολισμό του Επιταφίου, που θα γίνει αργά, τις πρώτες πρωϊνές ώρες μετά την τέλεση της Σταύρωσης. Επίσης μετά την Σταύρωση, θα μείνουν στο Ναό γυναίκες, οι οποίες θα ψάλλουν τα παραδοσιακά Μοιρολόγια.