Αποκριάτικες Μάσκες από Χαρτοσακούλες

Μπορείτε να ξεφύγετε από τις τυποποιημένες επιλογές του εμπορίου, φτιάχνοντας για εσάς και τα παιδιά σας χειροποίητες μάσκες με απλά υλικά που έχετε στο σπίτι. Φτιάξτε αποκριάτικες μάσκες από χαρτοσακούλες.

Αποκριάτικες Μάσκες από Χαρτοσακούλες

Υλικά για την Κατασκευή:

χαρτοσακούλες, πολύχρωμα χαρτιά, κόλλα, μαρκαδόροι

Στάδια Κατασκευής:

Φοράμε τη χαρτοσακούλα και με το μαρκαδόρο σημαδεύουμε το ύψος των ματιών, του στόματος και της μύτης. Στη συνέχεια ανοίγουμε τρύπες έτσι ώστε όταν την φορέσουμε να βλέπουμε. Στον μεγάλο πράσινο κύκλο θα κολλήσεις όλα τα λουλούδια όπως βλέπεις στην φωτο και στη συνέχεια θα την κολλήσεις επάνω στη χαρτοσακούλα. Για τη δεύτερη θα σχεδιάσεις τα μάτια, τη μύτη και τα δύο λειριά του κόκορα και θα τα τοποθετήσεις επάνω στη σακούλα.

Γνώριζες ότι :

Οι χάρτινες σακούλες είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον από τις πλαστικές. Όμως, για να παρασκευάσουμε 1 τόνο χαρτιού, απαιτούνται 15 δέντρα, 440.000 λίτρα νερό και 7.700 KW ηλεκτρικής ενέργειας. Οι καλύτερες με διαφορά είναι οι τσάντες πολλαπλών χρήσεων ή το παλιό καλό δίχτυ, γιατί η ενέργεια που καταναλώνεται για την παρασκευή τους – και λόγω του οτι χρησιμοποιείται πολλές φορές