Αποκριάτικη Μάσκα Καμηλοπάρδαλη

Τις απόκριες έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε διάφορες μάσκες για να ξαφνιάσετε τους φίλους σας. Πως θα σας φαινόταν να εμφανιστείτε πίσω από μία χαμογελαστή Μάσκα καμηλοπάρδαλη;

Αποκριάτικη Μάσκα Καμηλοπάρδαλη

Υλικά κατασκευής:

Αφρώδες υλικό
Κόλλα
Λαστιχάκι
Διακορευτή

Στάδια:

Σχεδιάστε στο αφρώδες υλικό το περίγραμμα της καμηλοπάρδαλης, κόψτε και ανοίξτε τρύπες για τα μάτια, το στόμα και τη μύτη. Από αφρώδες υλικό σε άλλα χρώματα σχεδιάστε πάλι τις κεραίες, τη μουσούδα και τα μάτια. Κόψτε αυτά τα κομμάτια και κολλήστε τα στην αρχική μάσκα. Στα πλάγια της μάσκας ανοίξτε δύο τρύπες με τον διακορευτή και περάστε από αυτές το λαστιχάκι για να στερεώσετε τη μάσκα στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Η μάσκα είναι έτοιμη!

Γνωρίζατε ότι:

Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο; Ζει σε αγέλες θηλυκών με τα μικρά της, οι οποίες έχουν ένα αρσενικό για αρχηγό. Είναι θηλαστικό και φυτοφάγο. Το ύψος της φτάνει τα 5,5 μέτρα και το βάρος της τα 1.350 κιλά! Ιδιαίτερα αναπτυγμένες είναι η όραση και η ακοή της. Αν και βαδίζει αργά, όταν υπάρξει ανάγκη, μπορεί να τρέξει με ταχύτητα 30 χιλιομέτρων. Τρέφεται με φύλλα και βλαστούς ψηλών δέντρων που είναι απρόσιτα στα άλλα ζώα και ζει στη κεντρική Αφρική.