Γλαστράκι με Λουλούδι για τη Μαμά

Για τη γιορτή της μητέρας φτιάξτε ένα ξεχωριστό Γλαστράκι με Λουλούδι για τη Μαμά με ευκολά και απλά υλικά που έχετε σπίτι! Τι καλύτερο για όλες τις μαμάδες από ένα δώρο που έχετε φτιαξει με τα χέρια σας.

Γλαστράκι με Λουλούδι για τη Μαμά

Υλικά Κατασκευής:

κεσεδάκι, αφρώδες υλικό, σύρμα πίπας, πράσινο σφουγγάρι, χρωματιστό κουμπί

Στάδια:

Κόψτε το αφρώδες υλικό το σχήμα λουλουδιού σε δύο χρώματα και κολλήστε τα μεταξύ τους. Στερεώστε για πυρήνα του το κουμπί και κοτσάνι πράσινο σύρμα πίπας. Γεμίστε το κεσεδάκι με σφουγγάρι και στερεώστε το κοτσάνι ανάμεσα τους. Κόψτε ένα μικρό τετράγωνο από το αφρώδες υλικό και κολλήστε την κάτω πλευρά με το πίσω μέρος του λουλουδιού για να μπορεί η μαμά να σας αφήνει σημειώματα!

Γνωρίζατε ότι:

Η δεύτερη Κυριακή του Μάη που καθιερώθηκε σαν εθνική γιορτή της μητέρας στις ΗΠΑ οφείλεται στην έμπνευση μιας γυναίκας από την Φιλαδέλφεια της Ana Jarvis. Η Ana Jarvis θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της ξεκίνησε το 1907 μια εκστρατεία για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας. Η προσπάθειά της είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε επίσημα εθνική γιορτή των ΗΠΑ το 1914 με προεδρικό διάταγμα που όριζε την δεύτερη Κυριακή του Μάη σαν Ημέρα της Μητέρας.