Δώρο Γλάστρα για τη Δασκάλα

Τώρα που τελειώνουν τα σχολεία κάντε δώρο στη δασκάλα σας μια διακοσμητική γλάστρα για να της δείξετε με τρόπο μοναδικό την αγάπη και το θαυμασμό σας.

Δώρο Γλάστρα για τη Δασκάλα

Υλικά Κατασκευής:

ποτήρι πλαστικό, χώμα, χαρτιά χρωματιστά, ψαλίδι, σύρμα, μαρκαδόρους, χρωματιστή κολλητική ταινία, 

Στάδια:

Ντύστε το ποτήρι με την ταινία και γεμίστε το με χώμα. Κόψτε, όπως βλέπετε στη φώτο, λουλούδια σε χαρτί διπλωμένο, έτσι ώστε να ανοιγοκλείνουν σαν καρτούλα. Στερεώνοντας τα στο σύρμα , φυτέψτε τα στο χώμα. Στο εσωτερικό τους μπορείτε να βάλετε δωράκια, αφιερώσεις για τη δασκάλα σας ή να γράψετε πάνω τους.

Γνωρίζατε ότι:

Η Ανεμώνη προέρχεται από την ελληνική λέξη “Άνεμος”. Η Ελληνική μυθολογία αναφέρεται στην κόκκινη ανεμώνη. Ο Άδωνις, ήταν ένας πολύ όμορφος άνδρας,  που τον ποθούσαν η Περσεφόνη, η βασίλισσα του κάτω κόσμου, και η Αφροδίτη, η θεά του έρωτα. Μια μέρα που είχε πάει για κυνήγι πληγώθηκε από έναν άγριο κάπρο. Η Αφροδίτη όταν άκουσε τις κραυγές του εραστή της, στάθηκε πλάι του. Εκείνος ψυχορραγούσε απάνω σε λευκές ανεμώνες, που απ’ το αίμα του έγιναν κατακόκκινες. Στη λαογραφία, η ανεμώνη αναφέρεται ως ένα λουλούδι που φέρνει τύχη και προστασία ενάντια στο κακό. Επίσης, μπορούσε να προβλέψει τη βροχή, μιας και τα πέταλά του έκλειναν τη νύχτα, και οι νεράιδες κοιμόντουσαν κάτω απ’ αυτά την ώρα του ηλιοβασιλέματος.