Εβδομαδιαίο Σχολικό Πρόγραμμα

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα εβδομαδιαίο σχολικό πρόγραμμα μαθημάτων από χαρτί, το οποίο μπορείτε να κρατήσετε για όσο καιρό θέλετε, ακόμα κι αν η τάξη αλλάξει.

Εβδομαδιαίο Σχολικό Πρόγραμμα

Υλικά Κατασκευής:
Χαρτόνι χονδρό
Ψαλίδι
Μπογιές υγρές (νερομπογιές ή ακρυλικά)
Ένα σκούρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο
Αυτοκόλλητα χαρτάκια σημειώσεων

Στάδια Κατασκευής:
Σχεδιάστε πάνω στο χονδρό χαρτόνι ένα ορθογώνιο σχήμα το οποίο στη συνέχεια χωρίστε σε 5 ίδια μέρη. Μέσα στα νέα ορθογώνια που έχετε δημιουργήσει, ζωγραφίστε εναλλάξ σπιτάκια και δεντράκια ή ότι άλλο θέλετε. Με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο γράψτε τις ημέρες στο πάνω μέρος της ζωγραφιάς και στο πλάι με κάθετη φορά τις ώρες, αφήνοντας όμως αρκετό κενό έτσι ώστε δίπλα να υπάρχει αρκετός χώρος για τα αυτοκόλλητα χαρτάκια. Το πρόγραμμα είναι έτοιμο να το δείξετε στους φίλους σας για να μην ξεχνάνε τις εργασίες τους όπως και εσείς! 

Γνωρίζατε ότι:
Στην αρχαιότητα υπήρχαν δύο κατηγορίες ημερολογίων; Το Ιουλιανό (46 π.Χ.) και το Γρηγοριανό ημερολόγιο (1582 μ.Χ.). Το Ιουλιανό ημερολόγιο που αποδίδεται στον Ιούλιο Καίσαρα, είναι έργο του Έλληνα αστρονόμου Σωσιγένη, ενώ το Γρηγοριανό πήρε το όνομά του από τον πάπα Γρηγόριο VIII. Η μόνη διαφορά που είχαν μεταξύ τους ήταν στο κάθε πόσα χρόνια θα έχουμε δίσεκτη χρονιά, δηλαδή πότε ο μήνας Φεβρουάριος θα έχει 29 μέρες αντί για 28. Το σύγχρονο ημερολόγιο βασίζεται στο γρηγοριανό τρόπο υπολογισμού.