Επιτραπέζιο Παιδικό Παιχνίδι Pizza

Όταν έρθουν όλοι οι φίλοι σας αρχίστε το παιχνίδι! Φτιάξτε ένα επιτραπέζιο παιδικό παιχνίδι pizza για καλοφαγάδες που θα σας ανοίξει την όρεξη!

Επιτραπέζιο Παιδικό Παιχνίδι Pizza

Υλικά Κατασκευής:

Χαρτόνι, Κόλλα στικ ή σπρέι, Κόλλες βελουτέ σε διάφορα χρώματα.
Ένα μικρό ξυλαράκι μπάλσα ή άλλο μαλακό ξύλο, Διπλόκαρφο,
Μία χαντρούλα, Χαρτί και μαρκαδόροι

Στάδια:

Σχεδιάστε και κόψτε 2 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια με χερούλια από το χαρτόνι. Τοποθετήστε τα αντικριστά αφήνοντας 2 πόντους περίπου ανάμεσά τους και απλώστε τους κόλλα. Τα «ντύνουμε» με το βελουτέ χαρτί. Κόψτε ένα στρογγυλό σχήμα από το βελουτέ σε μέγεθος περίπου όσο έχει και μία πίτσα και στη συνέχεια διπλώστε το ακριβώς στη μέση και κόψτε το. Κολλήστε τα δύο κομμάτια αντικριστά. Κόψτε 4 κομμάτια (σαν κομμάτια πίτσας) και κολλήστε τα επάνω στη «πίτσα» μας. Σχεδιάστε ένα βελάκι πάνω στο μαλακό ξύλο και κόψτε το. (το ξύλο μπάλσα κόβεται ακόμη και με ψαλίδι) κάντε μια τρυπούλα στο κέντρο του και αν θέλετε βάψτε το. Κόψτε έναν κύκλο από χαρτόνι και «ντύστε» το με βελουτέ. Με ένα καλαμάκι από σουβλάκι κάντε μια τρύπα στη μέση του κύκλου. Περάστε το διπλόκαρφο πρώτα από το βελάκι, μετά από τη χάντρα και στη συνέχεια από το δίσκο του χαρτονιού. Ασφαλίστε στο κάτω μέρος. Σε ένα χαρτί σχεδιάστε μία πιπεριά, ένα κομμάτι τυρί, ένα μανιτάρι, μία ελιά, ένα σαλάμι και μία αντσούγια. Βγάλτε τα φωτοτυπίες έτσι ώστε να έχουμε 13 από το καθένα εκτός από την αντσούγια που χρειαζόσαστε δύο. Κολλήστε από ένα στο δίσκο με το βελάκι και τα υπόλοιπα θα τα χρειαστείτε για πιόνια.

Κανόνες παιχνιδιού:

Το παιχνίδι αυτό παίζεται με 1 έως τέσσερις παίκτες. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να γεμίσεις το δικό σου κομμάτι της πίτσας και να μαζέψεις όσο περισσότερους βαθμούς μπορείς. Οι παίκτες γυρνούν το βελάκι για να δουν ποιο υλικό τους τυχαίνει για να το βάλουν επάνω στο κομμάτι τους. Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά ή μέχρι κάποιος να πετύχει την αντσούγια. Αυτός που πετυχαίνει την αντσούγια είναι αυτόματα νικητής. Αν σε κάποιον έχει τύχει ένα υλικό που έχει τελειώσει, ο παίκτης αυτός χάνει τη σειρά του και συνεχίζει ο επόμενος. Όλα τα υλικά αξίζουν 10 βαθμούς.