Απλή Σχολική Κατασκευή Ανθρωπάκια από Χαρτί

Φτιάξτε πρωτότυπες κατασκευές όπως ανθρωπάκια από χαρτί σε πολύχρωμα σχέδια που θα ξετρελάνουν τους φίλους σας και θα διακοσμήσουν το παιδικό δωμάτιο!

Απλή Σχολική Κατασκευή Ανθρωπάκια από Χαρτί

Υλικά κατασκευής:

Μακρόστενες χάρτινες λωρίδες από εφημερίδες ή περιοδικά
Κόλλα, Πλαστικά ματάκια

Στάδια:

Για το σώμα: πάρτε δύο χάρτινες λωρίδες και ακουμπήστε την άκρη της μίας πάνω στην άλλη έτσι ώστε να σχηματίσουν μια ορθή γωνία. Στερεώστε με λίγη κόλλα. Διπλώστε τη λωρίδα που βρίσκεται από κάτω φέρνοντας την πάνω από την άλλη. Στην συνέχεια διπλώστε την πάνω λωρίδα φέρνοντας την πάνω από την πορτοκαλί. Διπλώστε την κάτω φέρνοντας την πάνω από την πάνω λωρίδα και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρι το σώμα της χάρτινης φιγούρας να γίνει όσο μακρύ θέλουμε. Στερεώστε την άκρη με λίγη κόλλα. Για τα χέρια και τα πόδια κόψτε λεπτότερες λουρίδες εφημερίδας και διπλώστε τις όπως θα διπλώνατε μία βεντάλια. Κολλήστε τα πάνω στο σώμα. Τελειώστε διπλώνοντας ένα κομμάτι εφημερίδας για κεφαλάκι, κολλήστε το και αυτό στο σώμα και προσθέστε πλαστικά ματάκια. Ο άνθρωπος ελατήριο είναι έτοιμος για να τον μοιραστείτε με τους φίλους σας!

Γνωρίζατε ότι:

Η βεντάλια λέγεται και βεντάγια; Στην αρχαιότητα κατασκευάζονταν από πλατιά φύλλα φοίνικα, λωτού και στρουθοκαμήλου και άλλων πτηνών, ενώ αργότερα από χαρτί ή χοντρό ύφασμα. Οι απλούστερες βεντάλιες ήταν φύλλα ή επίπεδα αντικείμενα, που κυμάτιζαν για να παράγουν δροσιά. Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι, χρησιμοποίησαν αυτά τα άκαμπτα ή διπλωμένα φορητά μέσα  για την ψύξη και για την κυκλοφορία αέρα.