Κατασκευή με Χαρτί Οριγκάμι Βατραχάκια

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μπορείτε να φτιάξετε με ένα απλό κομμάτι χαρτί. Η τεχνική λέγεται οριγκάμι και προέρχεται από την Ιαπωνία. Ζώα, αντικείμενα διακοσμητικά, με λίγες ή πολλές κινήσεις είναι έτοιμα για να σας κρατήσουν συντροφιά στο παιχνίδι. Πάρτε αφορμή την κατασκευή με χαρτί οριγκάμι βατραχάκια.

Κατασκευή με χαρτί σε σχήμα Βάτραχου- Οριγκάμι

Υλικά κατασκευής:

Χαρτί 10 x 10 εκ. στο χρώμα της προτίμησής σας

Στάδια κατασκευής:

Διπλώστε το χαρτί στη μέση και κάντε ένα ορθογώνιο. Ξαναδιπλώστε στη μέση και κάντε ένα τετράγωνο. Στη συνέχεια ξεδιπλώστε μια φορά. Στο πάνω τετράγωνο κάντε διαγώνιες τσακίσεις και μια οριζόντια. Ξεδιπλώστε και διπλώστε το τετράγωνο κάνοντας ένα τρίγωνο, χρησιμοποιώντας τις τσακίσεις. Το κάτω τετράγωνο διπλώστε το στη μέση. Τσακίστε στη μέση και μετά τσακίστε τις κάτω πλευρές στη μέση. Τσακίστε διαγώνια προς τα πάνω, τις γωνίες του τριγώνου. Στη συνέχεια τσακίστε το κάτω μέρος στη μέση και τσακίστε και τις κάτω γωνίες σε τρίγωνα. Ανοίξτε και τραβήξτε τις εσωτερικές γωνίες και πιέστε για να διπλώσουν. Κάντε το ίδιο και στην άλλη πλευρά. Μετά διπλώστε προς τα κάτω και τσακίστε διαγώνια τις γωνίες. Τέλος τσακίστε το κάτω μέρος προς τη μεσαία τσάκιση και διπλώστε το στη μέση.

Γνωρίζατε ότι:

Η ιστορία των οριγκάμι καταγράφεται ήδη από το 1600; Επίσης το οριγκάμι δεν χρησιμοποιείται μόνο ως τέχνη και τρόπος διασκέδασης, αλλά έχει εφαρμογές και σε τομείς όπως τα μαθηματικά, η αρχιτεκτονική και ιατρική (ως μέθοδος θεραπείας).