Κατασκευή Μπλουζάκι με Χρώματα

Φτιάξτε μια καλοκαιρινή Κατασκευή Μπλουζάκι με Χρώματα και κλέψτε τις εντυπώσεις το καλοκαίρι στις βόλτες σας στην παραλία. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε χρωματιστά μπλουζάκια και να τα χαρίσετε στους φίλους σας.

Κατασκευή Μπλουζάκι με Χρώματα

Κατασκευή Μπλουζάκι με Χρώματα

Υλικά Κατασκευής:

φανελάκι βαμβακερό, χρώματα διάφορα για ύφασμα 

Στάδια:

Να ο πιο απλός και διασκεδαστικός τρόπος να στολίσετε με σχέδια χρωματιστά μια μπλούζα. Απλώστε καλά τη μπλούζα στο τραπέζι και βουτήξτε στο χρώμα το δείκτη του χεριού σας. Με το αποτύπωμα του, φτιάξτε λουλουδάκια ή φρούτα . Μόλις στεγνώσει είναι έτοιμο να τη φορέσετε ή εσείς είτε οι φίλοι σας.

Γνωρίζατε ότι:

Κατά την αρχαιότητα, πίστευαν πως οι βιολέτες παρείχαν προστασία απ’ τα κακά πνεύματα. Ο θρύλος λέει ότι η μεγάλη μητέρα θεά Κυβέλη αγαπούσε τον Άττις, ο οποίος σκοτώθηκε ενώ κυνηγούσε αγριογούρουνο. Όταν το αίμα του έπεσε στο έδαφος, οι βιολέτες άνθισαν μεμιάς. Στον Χριστιανισμό οι βιολέτες συμβολίζουν την αρετή της ταπεινοφροσύνης και της σεμνότητας.Μια γιρλάντα από βιολέτες που φοριέται γύρω από το κεφάλι αποτρέπει τη ζαλάδα που τυχόν έχετε. Χαρακτηριστικό παράδειγμά είναι αυτό με τους Ρωμαίους όπου στόλιζαν τα τραπέζια με τα συμπόσια πιστεύοντας πως έτσι θα απέτρεπαν τη μέθη. Επίσης θεωρούνται ένα «τυχερό» δώρο σε κάθε γυναίκα και σε κάθε εποχή. Ευδοκιμούν τον μήνα Φεβρουάριο.