Κατασκευή Τοτέμ της Βροχής

Φτιάξτε την Κατασκευή Τοτέμ της Βροχής και κουνήστε την πάνω κάτω για να ακούσετε πως καλούσα οι ινδιάνοι τους θεούς της βροχής.

Κατασκευή Τοτέμ της Βροχής

Υλικά Κατασκευής:

χαρτόνι από ρολό κουζίνας, φακές, βελόνες,
χρωματιστά χαρτιά, φτερά, χαρτοταινία, κόλλα

Στάδια:

Βάλτε τις βελόνες γύρω από τον χαρτονένιο κύλινδρο, καρφώστε τις κυκλικά σαν να δημιουργείται μια κυκλική σκάλα. Όσο πιο πολλές βελόνες βάλετε τόσο πιο μακρόσυρτος θα είναι ο ήχος στο μουσικό μας όργανο. Κόψτε ένα κύκλο από χαρτόνι και κολλήστε τον με την χαρτοταινία στο πάτο του κυλίνδρου. Ρίξτε μέσα τις φακές και κλείστε με τον ίδιο τρόπο το πάνω μέρος του κυλίνδρου. Τυλίξτε τον κύλινδρο και διακοσμήστε τον όπως βλέπετε στην φωτογραφία σχηματίζοντας πόδια, στόμα  και μάτια.

Γνωρίζατε ότι:

Τα τοτέμ ήταν φτιαγμένα από ξύλο και σκαλισμένα στο χέρι από τους μάγους της φυλής. Ήταν σκαλισμένα από μάγους και είχαν την ευλογία του πνεύματος που πίστευε η κάθε φυλή.Δηλαδή, εάν η φυλή πίστευε στην πολική τίγρη, τότε όλο το Concept του τοτέμ ήταν βασισμένο πάνω στην πολική τίγρη!Τα ζώα που απεικονίζονταν στα τοτέμ είχαν σχεδόν πάντα μια φρικτή έκφραση, ο λόγος βέβαια είναι άγνωστος.Η τοτεμική θρησκεία, βασιζόταν στα ζώα και στην μετατροπή από ζώο σε άνθρωπο και το αντίθετο! Τα στοιχεία της θρησκείας τους ήταν σχεδόν ίδια.Από την Βόρεια Αμερική, μέχρι την Πολυνησία και την Ινδία! Οι Ινδοί είχαν τοτέμ 66 πόδια ψηλά. Αυτό μεταφράζεται στα 20 μέτρα!