Κατασκευή Τσαντάκι Αχιβάδα

Δημιουργήστε μια εντυπωσιακή καλοκαιρινή Κατασκευή Τσαντάκι Αχιβάδα που θα σας συνοδεύει στις εξόδους σας.

Κατασκευή Τσαντάκι Αχιβάδα

Υλικά Κατασκευής:

κουτί από δημητριακά, χαρτόνι, χρωματιστό γκοφρέ, χρωματιστό χαρτί , χρυσόσκονη, κορδέλα, στρας ή άλλα διακοσμητικά, κόλλα ρευστή, ψαλίδι, χαρτοταινία

Στάδια:

Στο χαρτόνι ζωγραφίστε ένα μακρόστενο δάκρυ. Κόψτε το και αντιγράψτε το άλλες 4 φορές. Κόψτε και αυτά τα σχήματα. Διπλώστε τις άκρες τους για να τους δώσετε καμπυλωτό σχήμα. Στη συνέχεια ανοίξτε και διπλώστε στα 2 σαν κάρτα το κουτί. Ζωγραφίστε ένα οβάλ κατά μήκος της πτυχής. Στερεώστε το από πάνω με την χαρτοταινία το ένα δάκρυ χωρίς να χαλάσετε την καμπύλη. , και δεξιά και αριστερά τα υπόλοιπα. Ζωγραφίστε γύρω τους το σχήμα της αχιβάδας και κόψτε κρατώντας το χαρτόνι διπλωμένο. Κόψτε το γκοφρέ σε κομματάκια και κολλήστε τα χρησιμοποιώντας τη ρευστή κόλλα και ένα πινέλο στην εξωτερική πλευρά του κοχυλιού. Βάλτε το κοχύλι πάνω στο χρωματιστό χαρτί και κάντε το περίγραμμα. Μετά κόψτε μια λωρίδα που να έχει το ίδιο μάκρος με το τσαντάκι ανοιχτό. Κολλήστε από τη μέσα πλευρά ένα κομμάτι κορδέλα για χερούλι και ένα μικρό για κούμπωμα και από πάνω το χαρτί που κόψατε πριν.  Διπλώστε τη λωρίδα στη μέση και κόψτε την . Διπλώστε τα κομμάτια σαν βεντάλια και κολλήστε τα ενώνοντας τις πλευρές του κοχυλιού από μέσα. Κόψτε ότι περισσεύει. Κολλήστε χρυσόσκονη και στρασάκια στην εξωτερική πλευρά του κοχυλιού και μια χάντρα για κούμπωμα και το τσαντάκι σας είναι έτοιμο.

Γνωρίζατε ότι:

Η αχιβάδα είναι ομάδα ορισμένων μαλακίων, που ζουν στον βόρειο Ατλαντικό και στη Μεσόγειο. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι το διπλό όστρακο, από το οποίο καλύπτονται. Αλιεύεται κυρίως για το κρέας της. Αντιπροσωπευτικότερο είδος του είναι η κοινή αχιβάδα.