Κουτί Αποθήκευσης Γραβάτα για το Μπαμπά

Η Γιορτή του πατέρα πλησιάζει.Τι πιο όμορφο δώρο από ένα κουτί σε σχέδιο γραβάτας που θα μπορεί να αποθηκευει τα χαρτιά του

Κουτί Αποθήκευσης Γραβάτα για το Μπαμπά

 

Υλικά Κατασκευής

κουτί δημητριακών, χαρτόνια, ταινία διπλής όψεως

Στάδια:

Κολλήστε με ταινία τις πλευρές του κουτιού και κάντε ένα άνοιγμα στην μπροστινή πλευρά. Ντύστε το κουτί με χαρτόνια και στο άνοιγμα κόψτε ένα χαρτόνι σε σχήμα γραβάτας. Χαρίστε το στον μπαμπά σας για να βάζει μέσα τις φωτογραφίες του ή τα χαρτιά του.

Γνωρίζατε ότι:

Ο τρόπος δεσίματος της γραβάτας κατά τους αρχαίους Αιγύπτιους -καθώς το δέσιμο συμβόλιζε την ενότητα, το γάμο, τη δύναμη– επίσης και ήταν ο σύνδεσμος ανάμεσα στη ζωή και τον ίδιο το θάνατο. Η γραβάτα απέκτησε την ονομασία της, κατά τη διάρκεια των πολέμων ανάμεσα στη Προτεσταντική Αυτοκρατορία της Βοημίας και αυτή της Καθολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από το 1616 έως το 1648. Λόγω των διαρκών επιστρατεύσεων εκείνης της περιόδου  και ανάμεσα σε 160.000 στρατιώτες, η γραβάτα αποτέλεσε ένα ευδιάκριτο τρόπο διάκρισης των αξιωματικών από τους στρατιώτες ανάμεσα στο πεδίο της μάχης, το όποιο στη συνέχεια υιοθετήθηκε από το γαλλικό στρατό όπου και καθιερώθηκε σαν ” τάση μόδας ” κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Λουδοβίκου ΧΙV.