Χειμωνιάτικο Παιχνίδι Αυτοσχέδιο Μπόουλινγκ

Μετατρέψτε το παιδικό σας δωμάτιο σε πίστα μπόουλινγκ και καλέστε τους φίλους σας για ατελείωτο παιχνίδι! Τώρα που ο καιρός δε σας επιτρέπει να παίξετε έξω, φτιάξτε μόνοι σας ένα Χειμωνιάτικο Παιχνίδι Αυτοσχέδιο Μπόουλινγκ!

Χειμωνιάτικο Παιχνίδι Αυτοσχέδιο Bowling

Υλικά κατασκευής:

11 Μπουκαλάκια αναψυκτικών
Χαρτόνια
Πινέλο, τέμπερες
Μαρκαδόρος
1 μπαλάκι

Στάδια:

Βάψτε τα μπουκαλάκια με τις τέμπερες και αφήστε τα να στεγνώσουν. Κόψτε μικρούς κύκλους από τα χαρτόνια, γράψτε πάνω τους αριθμούς και κολλήστε τα στα μπουκαλάκια για καπάκια. Οι κορίνες σας είναι έτοιμες!

Κανόνες παιχνιδιού:

Βάλτε τα μπουκαλάκια στο πάτωμα σχεδιάζοντας μία πυραμίδα. Με ένα μπαλάκι προσπαθήστε να ρίξετε όσα πιο πολλά μπουκαλάκια μπορείτε, κερδίζοντας έτσι βαθμούς. Όποιος συγκεντρώσει τους περισσότερους κερδίζει!

Γνωρίζατε ότι:

Υπάρχουν πολλά είδη μπόουλινγκ; Το αρχαιότερο προέρχεται από την αρχαία Ινδία. Ρίζες έχει και στην αρχαία Φιλανδία, στην Υεμένη και πολύ αργότερα το 300 μ.Χ στη Γερμανία. Το Mπόουλινγκ είναι ένα άθλημα στο οποίο οι παίκτες προσπαθούν να κερδίσουν πόντους ρίχνοντας μια ειδική μπάλα σε μία επίπεδη επιφάνεια, προκειμένου να ρίξουν κάτω τις κορίνες. Στην Αμερική το πιο διαδεδομένο είδος μπόουλινγκ είναι το παιχνίδι με δέκα κορίνες. Αυτό το παιχνίδι παίζεται παντού στον κόσμο, τόσο από επαγγελματίες όσο και από ερασιτέχνες, αναδεικνύοντας το σε μία από τις πιο συμμετοχικές δραστηριότητες.