Παιχνίδι με Κύκνους και Βώλους

Ένα παιχνίδι με Κύκνους και Βώλους που θα ξετρελάνει τους μικρούς μας φίλους.

Παιχνίδι με Κύκνους και Βώλους

Υλικά κατασκευής:

Ρολά από χαρτί υγείας,
χρωματιστά χαρτόνια,
ψαλίδι, σύρμα πίπας,
πούπουλα και φτερά.

Στάδια:
Κόψτε τα ρολάκια στη μέση σχεδόν. Τυλίξτε τα με χρωματιστό χαρτί. Κόψτε επίσης ημικυκλικά κομμάτια χαρτιού για να τα κολλήσετε στο πίσω μέρος των ρολών. Με σύρμα πίπας, σχηματίστε το λαιμό των κύκνων σας, κολλώντας το απλά στο κάτω μέρος του ρολού κι έπειτα, δίνοντας του σχήμα. Στην ουρά κολλήστε φτερά και πουπουλάκια ενώ στο κεφάλι, ένα κομμάτι χαρτιού σε σχήμα τρίγωνο ακριβώς σα ράμφος. Αφού φτιάξετε μετρικούς κύκνους με τον τρόπο αυτό, ετοιμαστείτε για παιχνίδι.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ
– Φωνάξτε τους φίλους σας, συγκέντρωσε τους βώλους σας τοποθετήστε τους κύκνους σε απόσταση βολής και ετοιμαστείτε να στοχεύσετε, μέσα στο σώμα του κύκνου!
– Το παιχνίδι σας θα γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρον αν φτιάξετε ένα ταμπλώ το οποίο θα χωρίσετε σε τέσσερις κάθετες στήλες και πέντε οριζόντιες. Αριθμήστε την κάθε οριζόντια στήλη ενώ στις κάθετες, τοποθετήστε τους κύκνους σου.
– Σημαδέψτε και ρίξτε το βώλο μέσα στον κύκνο. Αν τα καταφέρετε, προχωρήστε τον κύκνο σου μια σειρά. Σημαδέψτε και πάλι και αν τα καταφέρετε, προχωρήστε και πάλι. Αν όχι, θα μείνετε στη θέση σας μέχρι να τελειώσουν οι βώλοι σας. Βεβαιωθείτε, ότι όλοι οι φίλοι έχετε τον ίδιο αριθμό βώλων.