Χριστουγεννιάτικη Κατασκευή με Μήλα

Χριστουγεννιάτικη Κατασκευή με Μήλα για μικρά παιδιά στο νηπιαγωγείο, πάρτε 2 μήλα και τέμπερες και φτιάξτε τα δικά σας εντυπωσιακά καλικατζαράκια, εύκολα και γρήγορα.

Χριστουγεννιάτικη Κατασκευή Καλικάτζαροι

Υλικά κατασκευής:
2 μήλα, τσόχα, 2 μπάλες
φελιζόλ, τέμπερες ροζ,
κορδόνι, χάντρες, μαλλί
πλεξίματος, 2 οδοντογλυφίδες,
1 μπαλάκι από πεπιεσμένο χαρτί

Στάδια:
Κολλήστε το μικρό μπαλάκι από πεπιεσμένο χαρτί στη μπάλα από φελιζόλ για μύτη. Βάψτε το με ροζ τέμπερα και αφήστε το να στεγνώσει. Φτιάξτε τα σκουφάκια και τους γιακάδες από τσόχα. Κόψτε ίσες λωρίδες από το μαλλί πλεξίματος και κολλήστε τις στο μπαλάκι από φελιζόλ για μαλλιά. Με μαρκαδόρους σχεδιάστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Στερεώστε το κεφάλι τοποθετώντας στο κάτω μέρος μία οδοντογλυφίδα και περάστε το πάνω από τους γιακάδες και ύστερα πάνω στο μήλο. Κολλήστε το κορδόνι για χέρια και στερεώστε χάντρες στις άκρες κάνοντας ένα κόμπο. Τα καλικατζαράκια σας είναι έτοιμα να διακοσμήσουν το παιδικό δωμάτιο!

Γνωρίζατε ότι:

Οι καλικάτζαροι παρουσιάζονται στη γη την Παραμονή των Χριστουγέννων; Σύμφωνα με τις λαϊκές παραδόσεις, οι καλικάτζαροι βασανίζουν τους ανθρώπους όλο το Δωδεκαήμερο μέχρι τα Θεοφάνεια, που αγιάζονται τα νερά. Τους χαρακτηρίζουν δύσμορφους και πολύ αδύνατους, καθένας με κόκκινα μάτια, αχτένιστα μαλλιά, δόντια άγριου θηρίου, τραγοπόδαρα ή με τέσσερα πόδια σαν πίθηκοι. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους είναι κρυμμένοι κάτω από τη γη και πελεκούν το δέντρο που τους στηρίζει. Όταν φτάσουν στο κρίσιμο σημείο για να μην πλακωθούν από τη γη, βγαίνουν στην επιφάνεια όταν νυχτώσει, για να βλάψουν όσους αντικρίζουν. Για να προφυλαχτούν οι άνθρωποι σταυρώνουν με αγιασμό τις πόρτες και τα παράθυρα για να μην μπουν μέσα. Όταν φεύγουν μετά τον αγιασμό των νερών, τρέχουν για να κρυφτούν στις σπηλιές τους.