Πρόσκληση για Καλοκαιρινό Παιδικό Πάρτυ

Το Καλοκαιρινό Παιδικό Πάρτυ γενεθλίων είναι η έκπληξη των διακοπών. Οι προσκλήσεις του παιδικού πάρτι μπορούν να γίνουν εύκολα στο σπίτι μαζί με τα παιδιά. Τι πιο όμορφο από μία χειροποίητη Καλοκαιρινή Πρόσκληση γοργόνα για κορίτσια.

Καλοκαιρινή Πρόσκληση

Yλικά

χαρτόνι άσπρο, κηρομπογιά,
αλουμινόχαρτο, αλάτι, τέμπερες

Στάδια

Σε άσπρο χαρτόνι σχεδίασε και κόψε το σχήμα που βλέπεις και στο πάνω μέρος της μεγάλης επιφάνειας σχεδίασε κύματα με άσπρη κηρομπογιά. Αράιωσε πολύ νερό με μπλε τέμπερα και βάψε όλη αυτή την επιφάνεια. Μόλις στεγνώσει πέρασε πάλι με μπλε μπογιά και όσο είναι νωπό το χρώμα ρίξε αλάτι.
Το αλάτι δείχενι πιο αραιά τα κύματα. Όταν στεγνώσει τελείως δίπλωσε στη μέση και επανέλαβε τη διαδικασία στη μικρή επιφάνεια.
Σχεδίασε και κόψε προσεχτικά την ουρά μιας γοργόνας σε αλουμινόχαρτο. Χρωμάτισε την ουρά με διάφορα χρώματα και κόλλησε την ουρά πίσω από τα κύματα της μικρής επιφάνειας.

Ιδέα για παιχνίδι στο Παιδικό Πάρτι – Όλα τα βατραχάκια στη λίμνη
Τι θα χρειαστείτε: Έξι μικρά κουμπιά για κάθε παίκτη, ένα μεγαλύτερο κουμπί για κάθε παίκτη (που χρησιμεύει για την εκτίναξη των άλλων κουμπιών), μια κιμωλία και αυτοκόλλητα σε διάφορα χρώματα.
1. Εάν τα κουμπιά που διαθέτετε είναι όλα το ίδιο χρώμα και δεν μπορείτε να τα ξεχωρίσετε, κολλήστε πάνω τους ένα αυτοκόλλητο ή κάντε τους ένα σημαδάκι με ανεξίτηλο μαρκαδόρο.
2. Διαλέξτε μια επιφάνεια για να παίξετε. Σχεδιάστε στο κέντρο έναν κύκλο στο μέγεθος παλάμης, ο οποίος θα παριστάνει τη λίμνη.
3. Τα κουμπιά σας αντιπροσωπεύουν τα βατραχάκια. Τοποθετείστε τα γύρω από τη λίμνη.
4. Κάθε παίκτης, με τη σειρά, θα κάνει ένα βατραχάκι του να εκτιναχθεί, ώστε να πέσει μέσα στη λίμνη, πιέζοντάς το με το μεγαλύτερο κουμπί.
5. Ποιος θα καταφέρει να ρίξει όλα τα βατραχάκια του μέσα στη λίμνη;