Τούρτα Γενεθλίων Πεταλούδα για Κορίτσια

Μία πανέμορφη ιδέα για κοριτσίστικο πάρτι γενεθλίων είναι η τούρτα σε σχήμα πεταλούδας. Μικρά ή μεγάλα, τα κορίτσια σίγουρα θα ενθουσιαστούν.

Τούρτα Γενεθλίων Πεταλούδα για Κορίτσια

Υλικά Συνταγής:

1 κέικ στρογγυλό , Κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια ή σοκολάτα
Σιρόπι  ή σάλτσα βανίλια ή κεράσι, Ξυλάκι από σουβλάκι
Χρωματιστά κουφετάκια , γλασο κτλ για διακόσμηση, Ζαχαρόπαστα

Υλικά Βουτυρόκρεμας:

1/2 φλ. βούτυρο, 1/2 φλ. μαργαρίνη, 4 φλ. άχνη ζάχαρη,
2 κ.σ. γάλα ή νερό, 1 κ.γ. βανίλια

Στάδια Συνταγής:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει   καλά και το κόβουμε σύμφωνα με το σχέδιο. Το κάθε κομμάτι το κόβουμε στη μέση για να γεμίσουμε τη τούρτα μας. Τη γεμίζω με μία στρώση  α σάλτσα φράουλα ή κεράσι και μια στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Αφήνουμε τα κομμάτια στο ψυγείο αρκετές ώρες για να δέσουν οι κρέμες.
Ανοίγουμε σε φύλλο τη ζαχαρόπαστα, καλύπτω  το κάθε κομμάτι ξεχωριστά και συναρμολογούμε τη πεταλούδα  σύμφωνα με το σχέδιο . Διακοσμούμε   τα φτερά με σχέδια ζαχαρόπαστας, χρωματιστά κουφετάκια , γλάσο  και ότι άλλο φανταστούμε.
Με ζαχαρόπαστα φτιάχνουμε 5 μπαλάκια το ένα πιο μεγάλο από το άλλο . Το μεγαλύτερο θα είναι το κεφάλι της πεταλούδας  και του προσθέτουμε ματάκια, στοματάκια , μαγουλάκια  κ κεραίες.Τα υπόλοιπα είναι το σώμα. Τα περνάμε σ ένα ξυλάκι για σουβλάκι και το κολλάμε με λίγο νερό πάνω στα φτερά.

311719_293332630677294_1359897711_nΣας άρεσε η τούρτα Πεταλούδα? Βρείτε τρισδιάστατες αλλά και πιο απλές τούρτες, cup cakes, διακοσμημένα χειροποίητα μπισκοτάκια και μπισκοτογλειφιτζούρια για πάρτι, βαπτίσεις, γάμους αλλά και κέρασμα για το μαιευτήριο,διακοσμημένα κουφέτα , cake pops ,χρωματιστό pop corn και πολλές άλλες λιχουδιές, όλα φτιαγμένα με αγνά υλικά και φροντίδα στο my Cakes.
Το My cakes και στο Facebook