Τούρτα Ουράνιο Τόξο για Γενέθλια

Η συγκεκριμένη τούρτα για παιδικό πάρτι γενεθλίων είναι καταπληκτική και πρωτότυπη ιδέα, ειδικά εάν πρόκειται για πάρτι για κορίτσια. Η πρωτότυπη γέμιση της με ανανά, κρέμα τυρί και χυμό λεμονιού θα αφήσει τους καλεσμένους σας άφωνους!

Τούρτα Ουράνιο Τόξο

Υλικά Συνταγής:

2 παντεσπάνια, 2 ανανάδες, 1 κουτί τυρί-κρέμα Φιλαδέλφεια,
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ, 2-3 κουτ.σουπ. κορν φλάουερ,
1 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού, ½ λίτρο γάλα,
διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής, κρέμα ζαχαροπλαστικής μάρσμέλους

Στάδια Συνταγής:

Για αρχή κόβουμε τα παντεσπάνια σε μισοφέγγαρα. Σε ένα μπωλ, χτυπάμε το Φιλαδέλφεια το ζαχαρούχο γάλα (δεν το βάζουμε όλο, κρατάμε λίγο) και το λεμόνι μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα. Ψιλοκόβουμε τον ανανά σε ότι σχήμα μας αρέσει, και το προσθέτουμε στην κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα με τον ανανά σε κάθε παντεσπάνι ξεχωριστά και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και και το βάζουμε στο ψυγείο για να “σταθεί” η κρέμα.

Καθαρίζουμε δεύτερο ανανά και τον στύβουμε για να πάρουμε το χυμό του. Τον τοποθετούμε σε ένα μπρίκι σε χαμηλή φωτιά. Στο μπρίκι προσθέτουμε και το κορν-φλάουρ, και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει ο χυμός να “δένει” και να γίνεται παχύρρευστος (περίπου 10′). Τον βγάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε το γλυκό ώστε ο χυμός να καλύψει όλη την επιφάνεια του γλυκού. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.

Στις άκρες του γλυκού μας τοποθετούμε τα μαρσμέλοους όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και το χρώμα φτιάχνουμε τις λωρίδες του ουράνιου τόξου και διακοσμούμε το πάνω μέρος της τούρτας μας. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε την τούρτα μας και να γευτούμε τους θησαυρούς των μικρών ξωτικών που βρίσκονται σ’αυτήν.

Γνωρίζατε ότι:

Για να γίνει αντιληπτό το ουράνιο τόξο θα πρέπει να έχουμε στραμμένο το βλέμα μας στον Ήλιο; Τα ουράνια τόξα εμφανίζουν μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων, τα πιο ευδιάκριτα είναι το κόκκινο, το το κίτρινο, το μπλε, δηλαδή τα βασικά χρώματα και το ιώδες , το πράσινο, το βιολετί και το πορτοκαλί. Σύμφωνα με ένα γνωστό ευρωπαϊκό μύθο, στη βάση του ουράνιου τόξου ένα τσουκάλι γεμάτο χρυσάφι περιμένει όποιον καταφέρει να φτάσει εκεί, πράγμα φυσικά αδύνατο καθώς το ουράνιο τόξο είναι οφθαλμαπάτη που δεν εντοπίζεται στο χώρο.