Συγγραφείς του 12ου Διαγωνισμού Παραμυθιού

Γνωστοί συγγραφείς σας δίνουν και φέτος τις αφορμές, με την αρχή της ιστορίας, για να γράψετε το δικό σας παραμύθι στο 12ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Παραμυθιού. Επιλέξτε όποια σας αρέσει και σας εμπνέει περισσότερο, κατεβάστε το τετράδιο ΕΔΩ και ξεκινήστε.

Ευγένιος Τριβιζάς
Ευγένιος ΤριβιζάςΤο Μυστικό του Τελευταίου Γελωτοποιού ” Ζητείται Δήμιος Γελωτοποιών” έγραφε μια ταμπέλα στην πλαϊνή πύλη του Παλατιού. Ένας καμπουριασμένο και ρυτιδωμένος γέρος που κρατούσε ένα κουνέλι στην αγκαλιά του πλησίασε κουτσαίνοντας και χτύπησε το καμπανάκι της πύλης χωρίς να έχει προσέξει τους τρεις αρλεκίνους που τον παρακολουθούσαν κρυφά από μια άμαξα που ήταν σταματημένη στην άκρη του δρόμου…
Λιάνα Δενεζάκη
Λιάνα ΔενεζάκηΜια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα μικρό ξωτικό που τα ψέματα κι οι υπερβολές πετάγονταν από το στόμα του σαν βατραχάκια που κάνουν διαγωνισμό ποιο θα πηδήξει μακρύτερα. Κάθε απόγευμα όλα τα ξωτικά της ηλικίας του μαζεύονταν στο ξέφωτο του δάσους για να διασκεδάσουν με τις απίθανες ιστορίες του. Σαν το ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει, εκείνο απαντούσε κοφτά: «Παραμυθάς!» Κάποιο απόγευμα του ήρθε μια τρελή ιδέα. Βάλθηκε να πείσει μικρούς και μεγάλους πως είδε με τα μάτια του ένα παιδάκι να περπατά στο δάσος, πράγμα εντελώς απίθανο, αφού οι άνθρωποι, όπως όλα τα ξωτικά γνωρίζουν, δεν υπάρχουν παρά μόνο στα παραμύθια τους…
Ιωάννα Μπουλντούμη
Ιωάννα ΜπουλντούμηΜια φορά κι έναν καιρό, στο μακρινό βασίλειο του Τενέμπρ η νύχτα ξέχασε να ξημερώσει. Μπορεί να την πήρε ο ύπνος – ποιος ξέρει;- πάντως το πρωινό δεν έλεγε να χαράξει. Ο πρώτος που παρατήρησε αυτήν την παραξενιά ήταν ο καλοκάγαθος βασιλιάς Λουμιέρ, κι αυτό γιατί…..
ΙΒΒΥ
ΙΒΒΥΜε αφορμή την αφίσα του Μηνύματος «ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΑ» για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και το απόσπασμα του Μηνύματος “Μπαίνουμε σε κάστρα φοβερά. Δέντρα σκαρφαλώνουν ως τα σύννεφα. Γενναία κορίτσια πετούν θαρρετά, αγόρια ψαρεύουν άστρα λαμπερά..”

Κατεβάστε το τετράδιο εδώ