Χριστουγεννιάτικη Συνταγή Κορμός

Μία γκλυκιά συνταγή για το γιορτινό τραπέζι δεν είναι άλλη παρά ο σοκολατένιος κορμός! Οι καλεσμένοι σας θα ξετρελαθούν!

Χριστουγεννιάτικη Συνταγή Κορμός

Υλικά συνταγής:

½ φλιτζάνι αλεύρι
1 κουτ. γλ. Μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
1 φακελάκι βανίλια
½ & 1/3 φλιτζάνη ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Πραλίνα σοκολάτας

Συνταγή:

Χτυπήστε στο μίξερ τους κρόκους αυγού με την βανίλια και προσθέστε σταδιακά το 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη. Χτυπήστε χωριστά τα ασπράδια των αυγών με το μίξερ και προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι η μαρέγκα να γίνει στερεή. Βάλτε το μείγμα των κρόκων στο μείγμα των ασπραδιών και προσθέστε σιγά-σιγά το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Πλάστε το μείγμα με τα χέρια και απλώστε το σε χαμηλό βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 24χ40 πόντων. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 12 λεπτά. Αμέσως αναποδογυρίστε το ταψί πάνω σε πετσέτα πασπαλισμένη με ζάχαρη. Τυλίξτε το σε ρολό με τη πετσέτα και αφήστε το λίγο να κρυώσει. Ξετυλίξτε και απλώστε μια πλούσια στρώση πραλίνας, αφήνοντας ακάλυπτους 2-3 πόντους από την άκρη του κέικ. Ξανατυλίξτε το κέικ και πασπαλίστε το κέικ και πασπαλίστε το με λίγη ζάχαρη. Αφήστε το να κρυώσει καλά πριν σερβίρετε.

Πάρτε το κέικ κορμό και κόψτε 6 κομμάτια. Με αυτά φτιάξτε το σχήμα δέντρου. Βάλτε περιμετρικά σαντιγί και γαρνίρετε με χρωματιστή τρούφα. Στο κέντρο των κομματιών βάλτε χρωματιστά κουφέτα και το δεντράκι είναι έτοιμο!