Πίτα Λαχανικών Σαλιγκάρι

Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για πίτα λαχανικών και ένας τρόπος για να βάλουν στην διατροφή τους τα παιδιά τα λαχανικά, αφού η γεύση της είναι καταπληκτική.

Πίτα Λαχανικών Σαλιγκάρι

 Υλικά Συνταγής

1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες

Για τη Γέμιση:

2 μέτριες πατάτες τριμμένες σε χοντρό τρίφτη,
4 κολοκυθάκια, 3 καρότα, 2 μελιτζάνες,
3 πιπεριές χρωματιστές, ½ κιλό μανιτάρια,
250γρ κίτρινο τυρί, 2 αυγά, αλάτι, πιπέρι,
1 κούπα ελαιόλαδο για το άλειμα των φύλλων,
½ κούπα για το σοτάρισμα των λαχανικών.

Για το στόλισμα:

ντοματίνια, πράσινη πιπεριά, καρότο,
πάστα ελιάς, φρέσκο κρεμμύδι

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε τα κολοκυθάκια, αφού τα τρίψουμε, και τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι και τις στύβουμε να στραγγίξουν τα υγρά τους. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε ½ κούπα ελαιόλαδο, ψιλοκόβουμε τα καρότα, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες, τα προσθέτουμε στα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και αφού κρυώσει προσθέτουμε τo τυρί, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τα φύλλα δύο – δύο τα λαδώνουμε και προσθέτουμε γέμιση. Τυλίγουμε τα φύλλα σαν ρολό, και τοποθετούμε ένα – ένα ρολό στο ταψί έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα σαλιγκάρι. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για όσες φορές θέλουμε. Αλείφουμε τα φύλλα από πάνω με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις κρυώσουν τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε πάστα ελιάς για μάτια, φρέσκο κρεμμυδάκι για κεραίες, στολίζουμε το πιάτο με πιπεριά και καρότο σε διάφορα σχέδια και η πίτα λαχανικών σαλιγκάρι είναι έτοιμη