Ήλιος… τι πρέπει να προσέξουμε

Ο ήλιος μπορεί να είναι μία από τις απολαύσεις του καλοκαιριού, μας βλάπτει όμως ιδιαίτερα  και τις περισσότερες φορές χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Η έκθεσή μας στον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες  θα πρέπει κάθε φορά να γίνεται με μέτρο για να αποφύγουμε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ήλιος: Τα Συν & τα Πλήν

Ποιες ώρες να αποφεύγουμε
Οι πιο επικίνδυνες ώρες για να πάμε στην παραλία είναι από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 4.00 το απόγευμα. Είναι οι ώρες που ο ήλιος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Για αυτό προτιμάμε να πηγαίνουμε στην παραλία νωρίς το πρωί 9:00-12:00 ή το απόγευμα μετά τις 16:00.

Ας πάρουμε τα μέτρα μας
Πριν ξεκινήσουμε για την παραλία δεν ξεχνάμε να πάρουμε μαζί μας την ομπρέλα θαλάσσης, ένα καπέλο, γυαλιά ηλίου καθώς και την κατάλληλη αντηλιακή κρέμα τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας. Για μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο ας επιλέξουμε μια αδιάβροχη αντηλιακή κρέμα  και ας φροντίσουμε να έχουμε μαζί μας ανοιχτόχρωμα  μπλουζάκια για να φορέσουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στην άμμο που θα είναι εκτεθειμένα στον ήλιο.

Πώς να επιλέξουμε το σωστό αντηλιακό για εμάς 
Αρχικά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τον τύπο της επιδερμίδας μας για να μπορέσουμε να κάνουμε την σωστή επιλογή…
Εάν η επιδερμίδα μας είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στον ήλιο επιλέγουμε πολύ υψηλή αντηλιακή προστασία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αν δεν είναι πολύ ευαίσθητη και δεν εμφανίζει κοκκινίλες κατά την έκθεσή μας στον ήλιο επιλέγουμε ένα αντηλιακό με υψηλή προστασία ενώ αν είναι ανθεκτική τότε μόνο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέτρια αντηλιακή  προστασία. Για τα παιδιά πάντα επιλέγουμε ένα αντηλιακό με πολύ υψηλή αντηλιακή προστασία.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιούμε το αντηλιακό
Η σωστή χρήση και εφαρμογή του αντηλιακού μας είναι πολύ σημαντική για να αποφύγουμε τυχόν ηλιακά εγκαύματα.
Για αυτό:

  • Χρησιμοποιούμε πάντα αντηλιακό στον ήλιο
  • Βάζουμε το αντηλιακό μας μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε για την θάλασσα
  • Δεν ξεχνάμε τα αυτιά, το σβέρκο και το πρόσωπο
  • Δεν κάνουμε οικονομία, απλώνουμε αρκετό
  • Ξαναβάζουμε μετά τη βουτιά μας στη θάλασσα
  • Προτιμάμε αδιάβροχο αντηλιακό για καλύτερη προστασία

kidsfun.gr-photo-goneis- ygeia- hlios ti na prosexoume-flamigel

Κι αν Καούμε; 
Αν παρά τα προστατευτικά μας μέσα, δεν τα καταφέρουμε και καούμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε τα παρακάτω για άμεση ανακούφιση από το πόνο και γρηγορότερη αποκατάσταση του Δέρματος.

    • Κάνουμε ένα δροσερό (όχι κρύο) μπάνιο.
    • Εφαρμόζουμε Flamigel  στην ερεθισμένη περιοχή, ένα καταπραϋντικό και δροσιστικό σκεύασμα σε μορφή gel, ιδανικό για την αντιμετώπιση ηλιακών εγκαυμάτων που θα ανακουφίσει άμεσα από τον πόνο και τα ενοχλητικά συμπτώματα και θα ενυδατώσει το δέρμα μας, ρυθμίζοντας την υγρασία της ερεθισμένης περιοχής και θα βοηθήσει στην γρηγορότερη αποκατάσταση του δέρματος.
    • Αποφεύγουμε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο μέχρι να αποκατασταθεί το δέρμα μας.

 

Καλό Καλοκαίρι με..Flamigel
Όπου κι αν πάτε διακοπές αυτό το καλοκαίρι ένα σωληνάριο Flamigel είναι απαραίτητο γιατί το Flamigel ..

Εικόνα1

Έχει τριπλή εξειδικευμένη δράση

Α. Eπουλώνει άμεσα Εγκαύματα, ηλιακά εγκαύματα, κοψίματα ή εκδορές,Χάρη στη πρωτότυπη και μοναδική σύνθεσή του σε μορφή υδρογέλης αποτελεί την σύγχρονη μορφή αντιμετώπισή τους.
Β. Ανακουφίζει γρήγορα από τον πόνο και προστατεύει από επιμολύνσεις.
Γ. Αποτρέπει την δημιουργία ουλών & σημαδιών.

Είναι εύκολο στην εφαρμογή του και κατάλληλο για το πρόσωπο και το σώμα,  για βρέφη, παιδιά και ενήλικες.

 

paraplus_logo_20xronia_300-kidsfun.grΓια τα Ηλιακά Εγκαύματα ζητήστε Flamigel από τον Φαρμακοποιό σας.Iδανικό για το φαρμακείο του σπιτιού και για κάθε εξόρμηση. www.flamigel.gr