Πασχαλινή Κατασκευή Ανθρωπακια Από Αυγά

Το Πάσχα είναι μια αφορμή για εκπλήξεις και δώρα στους φίλους και τους γονείς. Η Πασχαλινή Κατασκευή Ανθρωπακια Από Αυγά είναι ο καλύτερος τρόπος να δημιουργήσετε πρωτότυπα δώρα με υλικά που έχετε στο σπίτι με πολλή φαντασία και όρεξη..

Πασχαλινή Κατασκευή Ανθρωπακια Από Αυγά

Υλικά Κατασκευής:   

χρωματιστά χαρτιά, ρολά από χαρτί υγείας, αυγά,  μαρκαδόροι, μαλλί πλεξίματος ή βαμβάκι, πλαστικά ματάκια, κόλλα

Στάδια:

Τυλίξτε τα ρολά με χαρτιά για να σχηματίσετε τα ρούχα που θέλετε για κάθε χαρακτήρα. Κολλήστε τους χεράκια, παπούτσια ή άλλα αξεσουάρ. Ζωγραφίστε στα αυγά τα χαρακτηριστικά του προσώπου και κολλήστε τα πλαστικά ματάκια και μαλλί πλεξίματος ή βαμβάκι για μαλλιά.Βάλτε το κεφάλι-αυγό πάνω στο ρολό. Προσθέστε στο ανθρωπάκι σας ό,τι άλλο θέλετε.

Γνωρίζατε ότι:

Στην Κώ ενώ οι μεγάλοι είναι δοσμένοι στις πασχαλινές δουλειές και στον εκκλησιασμό, τα παιδιά προετοιμάζονται και αυτά για την Ανάσταση του Κυρίου. Παίρνουν μεγάλα κλειδιά από εκείνα που είχαν οι παλιές κλειδαριές, δένουν με ένα σχοινί το κλειδί με μπαρούτι και βάζουν το καρφί στην τρύπα του κλειδιού, το βράδυ της Ανάστασης το χτυπούν δυνατά στον τοίχο για να εκπυρσοκροτήσει και να χαλάσει ο κόσμος. Άλλοι κόβουν μακριές λωρίδες χαρτιού, βάζουν στην άκρη της κάθε λωρίδας μπαρούτι και ένα φυτίλι, την τυλίγουν τριγωνικά, ώστε να προεξέχει το φυτίλι που το ανάβουν και από την ώρα που ο παπάς λεει το “ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ”. Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, η εκκλησία ασπροφορεί και στρώνεται με μυρωμένα λουλούδια του βουνού που λέγονται λαμπρές (μικρό μωβ αρωματικά λουλούδια). Οι νοικοκυρές φτιάχνουν τις λαμπρόπιττες και το γεμιστό αρνί.