• Χρωματιστές Λάμπες για Χριστουγεννιάτικα Στολίδια για το Δένδρο

  Χρωματιστές Λάμπες για Χριστουγεννιάτικα Στολίδια για το Δένδρο, μετατρέψτε τις παλιές σας λάμπες σε χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο σας, και δώστε του το δικό του μοναδικό στιλ.

  Χρωματιστές Χριστουγεννιάτικες Λάμπες για Διακόσμηση

  Υλικά Κατασκευής
  Λάμπες
  Χρώματα γυαλιού
  Χρυσόσκονη
  Σύρμα
  Πινέλο

  Στάδια Κατασκευής
  Χρωματίστε τις λάμπες με τα χρώματα γυαλιού. Πριν στεγνώσει το χρώμα ρίξτε τη χρυσόσκονη και αφήστε τη να στεγνώσει. Δέστε ένα σύρμα στη μεταλλική λαβή και οι Χρωματιστές Χριστουγεννιάτικες Λάμπες για Διακόσμηση είναι έτοιμες να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

  Γνωρίζατε ότι:
  Η λάμπα που έχουμε όλοι στο δωμάτιό μας ονομάζεται και λαμπτήρας πυράκτωσης; Εφευρέθηκε από τον Αμερικανό Τόμας Έντισον, τον οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά στις 31 Δεκεμβρίου του 1879. Ένας λαμπτήρας πυράκτωσης έχει διάρκεια ζωής περίπου 750 με 1500 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς του τόσο μικρότερη είναι η ζωή του.

 • Χριστουγεννιάτικο Στολίδι για το Δέντρο Τάρανδος

  Δημιουργήστε μπαλίτσες με πρόσωπο ταράνδου και οι φίλοι σας θα ενθουσιαστούν με τα στολίδια που θα έχετε φτιάξει μονοί σας.

  Χριστουγεννιάτικο Στολίδι για το Δέντρο Τάρανδος

  Υλικά κατασκευής:

  Μπάλα φελιζόλ,
  Ακρυλικά , χαρτόνι,
  Ματάκια, κόλλα, πινέλα,
  Μολύβι, πον πον

  Στάδια:

  Σχεδιάστε με ένα μολύβι το κεφάλι του ταράνδου και χρωματίστε την μπάλα. Αφήστε τα χρώματα να στεγνώσουν, κόψτε από χαρτόνι τα κέρατα του ταράνδου και κολλήστε τα. Κολλήστε και τα ματάκια και το πον πον για μύτη και ο τάρανδος σας είναι έτοιμος να στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

  Γνωρίζατε ότι:

  Ο «Ρούντολφ, ο κοκκινομύτης τάρανδος» που φωτίζει τον δρόμο του Άι Βασίλη με τη μύτη του, επινοήθηκε το 1939 από τον συγγραφέα παραμυθιών Ρόμπερτ Μέι.

 • Χριστουγεννιάτικο Στολίδι Αγγελάκι για το Δέντρο

  Το αγαπημένο δέντρο των παιδιών ντύνεται χριστουγεννιάτικα. Φτιάξτε μόνοι σας τα στολίδια που θα το διακοσμήσουν τις μέρες των Χριστουγέννων.

  Χριστουγεννιάτικο Στολίδι Αγγελάκι για το Δέντρο

  Υλικά κατασκευής:

  Τσόχα σε λευκό και ροζ χρώμα
  Χρυσό κορδόνι
  Λίγο βαμβάκι
  Κολλά με χρυσόσκονη

  Στάδια:

  Κόψτε από λευκή τσόχα δύο μεγάλα στρογγυλά και ένα μικρότερο από ροζ τσόχα. Ανοίξτε μια τρύπα στο ένα στρογγυλό, περάστε από μέσα το ροζ κομμάτι αφού το έχετε παραγεμίσει με λίγο βαμβάκι. Δέστε με λίγη κλωστή για να στερεώσετε. Σουρώστε στο κέντρο το δεύτερο κομμάτι και συρράψτε. Διακοσμήστε με χρυσόσκονη σε μορφή κόλλας η αλλά χρώματα τσόχας. Το αγγελάκι σας είναι έτοιμο να πάρει τη θέση του στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

  Γνωρίζατε ότι :

  Οι Γάλλοι αντί για μπάλες χρησιμοποιούν κεριά για τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου τους.

 • Χριστουγεννιάτικα Στολίδια από Σύρμα

  Τα Χριστούγεννα έφτασαν και ήρθε η ώρα για υπέροχες χριστουγεννιάτικες κατασκευές και πρωτότυπα στολίδια. Χριστουγεννιάτικα στολίδια από σύρμα και χάντρες για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και όχι μόνο.

  Χριστουγεννιάτικα Στολίδια από Σύρμα

  Υλικά Κατασκευής:

  χοντρό σύρμα χρωματιστό, λεπτό σύρμα, πούλιες,
  διάφορα διακοσμητικά, κουπατ παιδικά

  Στάδια Κατασκευής:

  Διάλεξε μερικά σχέδια από πλαστικά κουπατ και τύλιξε το χρωματιστό σύρμα γύρω από τα κουπατ φτιάχνοντας το περίγραμμα της εικόνας. Τύλιξε 2 φορές το σύρμα και βγάλε το κουπατ. Συνέχισε διακοσμώντας το στολίδι σου με πιο λεπτό σύρμα και πούλιες!

 • Χριστουγεννιάτικα Στολίδια Αγγελάκια από Μακαρόνια

  Φτιάξτε μία πρωτότυπη κατασκευή με ζυμαρικά για το χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα τους ξετρελάνει όλους. Πάρτε αφορμή τα Χριστουγεννιάτικα Στολίδια Αγγελάκια από Μακαρόνια και ξεκινήστε!

  Χριστουγεννιάτικα Αγγελάκια από Μακαρόνια

  Υλικά Κατασκευής:

  μακαρόνια ριγκατόνι, φιογκάκια, σπαγγέτι, αστράκια,
  φασόλια γίγαντες, κόλλα, χρυσό σπάγκο

  Στάδια Κατασκευής:

  Το ριγκατόνι είναι το σώα του αγγέλου. Κολλήστε από πίσω το φιογκάκι για φτερά, δύο μικρά κομμάτια σπαγγέτι για χέρια, και το φασόλι για κεφάλι. Στο πάνω μέρος του φασολιού βάλτε κόλλα και κολλήστε τα αστράκια για μαλλιά. Φτιάξτε με το χρυσό σπάγκο το φωτοστέφανο και κολλήστε το στο κεφάλι. Δέστε ένα κομμάτι από το σπάγκο στο λαιμό και φτιάξτε τη θηλιά απ’ όπου θα το κρεμάσεις. Τα χριστουγεννιάτικα αγγελάκια από μακαρόνια είναι έτοιμα να ξετρελάνουν τους φίλους σου!

  Γνωρίζατε ότι:

  Στη Γαλλία κόβουν το χριστουγεννιάτικο κέικ σε κομμάτια, την παραμονή των Χριστουγέννων; Εμείς αντίστοιχα κόβουμε τη βασιλόπιτα την Πρωτοχρονιά. Το πρώτο κομμάτι το δίνουν πάντα σε έναν φτωχό.

 • Χριστουγεννιάτικο Διακοσμητικό Δέντρο με Αστέρια

  Δώστε στο παιδικό σας δωμάτιο μία μικρή χριστουγεννιάτικη νότα, φτιάχνοντας ένα μικρό χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό δέντρο με αστέρια από χαρτόνι.

  Χριστουγεννιάτικο Διακοσμητικό Δέντρο με Αστέρια

  Υλικά κατασκευής:

  Πράσινο χαρτόνι, Πλαστελίνη, Καλαμάκι για σουβλάκι, Σύρμα πίπας,
  Χρυσό μεταλιζέ χαρτί, Χρυσή κορδέλα, Χάντρες

  Στάδια:

  Φτιάξτε ένα μικρό πράσινο κύλινδρο και γεμίστε τον μέσα με πλαστελίνη. Στερεώστε στην πλαστελίνη ένα καλαμάκι για σουβλάκι και τυλίξτε το σφιχτά με σύρμα πίπας. Σχεδιάστε σε χαρτόνι 5 αστέρια, το ένα μικρότερο από το άλλο. Κάντε μία τρύπα στη μέση του αστεριού και περάστε το καλαμάκι, βάζοντας κάτω το μεγαλύτερο και τελειώνοντας με το μικρότερο. Στην κορυφή, στερεώστε ένα αστέρι από χρυσό μεταλιζέ χαρτί, στολίστε το δέντρο με χάντρες και τυλίξτε γύρω-γύρω χρυσή κορδέλα, σαν γιρλάντα. Το χριστουγεννιάτικο δεντράκι είναι έτοιμο να στολίσει το παιδικό δωμάτιο.

  Γνωρίζατε ότι:

  Το χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν είναι ελληνικό αλλά γερμανικό; Ξεκίνησε από τα βάθη της Γερμανίας πριν από 150 χρόνια περίπου, πέρασε από τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ρωσία και τέλος έφτασε στην Ελλάδα. Από τότε και μέχρι σήμερα κάθε σπίτι την περίοδο των Χριστουγέννων, στολίζει το δικό του δέντρο με πολύχρωμα λαμπάκια και λαμπερά στολίδια.