• Χειμωνιάτικη Διακόσμηση για το Παιδικό Δωμάτιο

  Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά,  το κρύο είναι τσουχτερό και για μας αυτό είναι αφορμή για παιχνίδι! Διασκεδάστε παρέα με τα παιδιά σας φτιάχνοντας χειμωνιάτικες κατασκευές! Οι χαριτωμένοι αυτοί πιγκουίνοι είναι μια εύκολη χειμωνιάτικη διακόσμηση για το παιδικό δωμάτιο που θα εντυπωσιάσει τα παιδιά.

  Χειμωνιάτικη Διακόσμηση για το Παιδικό Δωμάτιο

  Υλικά Κατασκευής:
  2 λάμπες, φενιζόλ, χαρτόνι,
  σύρμμα πίπας, τέμπερες, πινέλο, κλωστή

  Στάδια Κατασκευής:
  Ξεκίνησε την Χειμωνιάτικη Διακόσμηση με Κατασκευές για το Παιδικό Δωμάτιο. Βάψε τις λάμπες. Σε διάφορα χρώματα χαρτονιού σχεδίασε και κόψε τα χέρια,τα πόδια,τα φτερά,τη μύτη, και το κασκόλ. Κόλλησέ τα στις λάμπες αφού στεγνώσουν και κόλλησέ τις λάμπες πάνω σε ένα κομμάτι φενιζόλ. Φτιάξε με το σύρμα και την κλωστή το καλάμι με το ψάρι και στερέωσέ το στο φενιζόλ. Φτιάξε το πρόσωπο, ζωγραφίζοντας με μαρκαδόρο τα μάτια και το στόμα και κόλλησε τις μύτες από το χαρτόνι.

 • Χριστουγεννιάτικη Κάλτσα για τα Δώρα

  Μαζί με το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σαλόνι, κρεμάστε τη δική σας χριστουγεννιάτικη κάλτσα, που θα τη φτιάξετε στο πι και φι!

  Χριστουγεννιάτικη Κάλτσα για τα Δώρα

  Υλικά κατασκευής:

  Κόκκινο ύφασμα
  Πράσινη τσόχα
  Αφρώδες υλικό
  Βαμβάκι
  Κόλλα, ψαλίδι
  Ροζ μαρκαδόρο
  Κλωστή, ματάκια

  Στάδια:

  Κόψτε 2 κομμάτια ύφασμα στο σχήμα της κάλτσας και κολλήστε τα μεταξύ τους. Πάνω της κολλήστε μικρά κομματάκια τσόχας, το αφρώδες υλικό που έχουμε κόψει σε σχήμα Άγιου Βασίλη και τα ματάκια. Τελειώστε με το σκούφο και το βαμβάκι και η κάλτσα Άγιος Βασίλης είναι έτοιμη να την κρεμάσετε μπροστά από το τζάκι ή όπου αλλού θέλετε.

  Γνωρίζατε ότι:

  χριστουγεννιάτικες κάλτσες αποτελούν ένα ακόμη χαρακτηριστικό έθιμο των εορτών των Χριστουγέννων που προέρχεται από τις Βόρειες χώρες. Είναι οι κάλτσες που ο Άγιος Βασίλης αφήνει τα δώρα για τα παιδιά, και συνήθως τοποθετούνται κοντά στο τζάκι ή στη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, δίπλα στη φάτνη ή στην εξώπορτα.

 • Χριστουγεννιάτικη Κατασκευή με Μήλα

  Χριστουγεννιάτικη Κατασκευή με Μήλα για μικρά παιδιά στο νηπιαγωγείο, πάρτε 2 μήλα και τέμπερες και φτιάξτε τα δικά σας εντυπωσιακά καλικατζαράκια, εύκολα και γρήγορα.

  Χριστουγεννιάτικη Κατασκευή Καλικάτζαροι

  Υλικά κατασκευής:
  2 μήλα, τσόχα, 2 μπάλες
  φελιζόλ, τέμπερες ροζ,
  κορδόνι, χάντρες, μαλλί
  πλεξίματος, 2 οδοντογλυφίδες,
  1 μπαλάκι από πεπιεσμένο χαρτί

  Στάδια:
  Κολλήστε το μικρό μπαλάκι από πεπιεσμένο χαρτί στη μπάλα από φελιζόλ για μύτη. Βάψτε το με ροζ τέμπερα και αφήστε το να στεγνώσει. Φτιάξτε τα σκουφάκια και τους γιακάδες από τσόχα. Κόψτε ίσες λωρίδες από το μαλλί πλεξίματος και κολλήστε τις στο μπαλάκι από φελιζόλ για μαλλιά. Με μαρκαδόρους σχεδιάστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Στερεώστε το κεφάλι τοποθετώντας στο κάτω μέρος μία οδοντογλυφίδα και περάστε το πάνω από τους γιακάδες και ύστερα πάνω στο μήλο. Κολλήστε το κορδόνι για χέρια και στερεώστε χάντρες στις άκρες κάνοντας ένα κόμπο. Τα καλικατζαράκια σας είναι έτοιμα να διακοσμήσουν το παιδικό δωμάτιο!

  Γνωρίζατε ότι:

  Οι καλικάτζαροι παρουσιάζονται στη γη την Παραμονή των Χριστουγέννων; Σύμφωνα με τις λαϊκές παραδόσεις, οι καλικάτζαροι βασανίζουν τους ανθρώπους όλο το Δωδεκαήμερο μέχρι τα Θεοφάνεια, που αγιάζονται τα νερά. Τους χαρακτηρίζουν δύσμορφους και πολύ αδύνατους, καθένας με κόκκινα μάτια, αχτένιστα μαλλιά, δόντια άγριου θηρίου, τραγοπόδαρα ή με τέσσερα πόδια σαν πίθηκοι. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους είναι κρυμμένοι κάτω από τη γη και πελεκούν το δέντρο που τους στηρίζει. Όταν φτάσουν στο κρίσιμο σημείο για να μην πλακωθούν από τη γη, βγαίνουν στην επιφάνεια όταν νυχτώσει, για να βλάψουν όσους αντικρίζουν. Για να προφυλαχτούν οι άνθρωποι σταυρώνουν με αγιασμό τις πόρτες και τα παράθυρα για να μην μπουν μέσα. Όταν φεύγουν μετά τον αγιασμό των νερών, τρέχουν για να κρυφτούν στις σπηλιές τους.

 • Γιορτινή Διακόσμηση Χιονάνθρωπος Κρεμάστρα

  Φτιάξτε μία πρωτότυπη χριστουγεννιάτικα Στολίδια για το σπίτι, κατασκευή, Κατασκευή Χιονάνθρωπος Κρεμάστρα, για το παιδικό δωμάτιο, εύκολα, γρήγορα και με απλά υλικά.

  Κατασκευή Χιονάνθρωπος Κρεμάστρα

  Υλικά κατασκευής:
  Κρεμάστρα
  Σκληρό χαρτόνι ή χαρτί μακέτας
  Κορδέλα
  Αφρώδες υλικό
  Δυνατή κόλλα
  Ματάκια
  Οδοντογλυφίδες
  Πομ πον
  Σπάγκος
  Μπαλίτσες από αφρολέξ
  Ψαλίδι

  Στάδια:
  Κόψτε έναν κύκλο από χαρτόνι και τα γαντάκια και κολλήστε τα στη κρεμάστρα. Κόψτε το καπέλο και τη μύτηυ από αφρώδες υλικό και κολλήστε τα. Διακοσμήστε με ματάκια και προσθέστε για κασκόλ μια φαρδιά κορδέλα. Για τα αστεράκια: τρυπήστε τις μπαλίτσες από αφρολέξ σε οκτώ οδοντογλυφίδες και όλες μαζί κολλήστε τις σε ένα πομ πον. Δέστε τα αστεράκια με σπάγκο ή πετονιά και κρεμάστε τα από την κρεμάστρα. Ο χιονάνθωπός σας είναι έτοιμος!

 • Χριστουγεννιάτικη Κάλτσα Ξωτικού για το Τζάκι

  Φέτος τα Χριστούγεννα, κρεμάστε στο τζάκι ή πάνω στην πόρτα σας κάλτσες που φτιάξατε μόνοι σας. Φανταστείτε τη στιγμή που όλη η οικογένεια και οι φίλοι σας θα έρθουν να σας ευχηθούν και θα θαυμάζουν την χειροποίητη κάλτσα σας. Χριστουγεννιάτικη κάλτσα ξωτικού είναι μία πολύ εύκολη κατασκευή και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε περίφημα.

  Χριστουγεννιάτικη Κάλτσα Ξωτικού

  Υλικά Κατασκευής:

  ύφασμα πράσινο και κίτρινο, βελόνα, νήμα, ψαλίδι, κουδουνάκια

  Στάδια Κατασκευής:

  Κάνε στο πράσινο ύφασμα το περίγραμμα, κόψε το και κάνε το ίδιο σκίτσο από την αντίθετη πλευρά του σε ένα άλλο κομμάτι ύφασμα. Κάνε το ίδιο στο κίτρινο ύφασμα. Κόλλησε το κίτρινο ύφασμα στο πράσινο, με κόλλα για υφάσματα ή ράψε το με την βοήθεια κάποιου ενήλικα. Αφού τελειώσεις και με τις 2 πλευρές ράψε τα 2 πράσινα κομμάτια μεταξύ τους. Πέρασε τη μύτη της βελόνας από κάτω προς τα πάνω, κάνε μια θηλιά με την κλωστή, και ίσιωσε την κλωστή σου για να συνεχίσεις. Τελείωσε την μπότα σου κρεμώντας μικρά κουδούνια στις μύτες του κίτρινου υφάσματος!

 • Χριστουγεννιάτικη Κάλτσα του Άγιου Βασίλη

  Η Χριστουγεννιάτικη κάλτσα του Άγιου Βασίλη είναι μία άδεια κάλτσα ή ένας σάκος σε σχήμα κάλτσας που συνηθίζουν να κρεμάνε τα παιδιά την παραμονή των Χριστουγέννων για να τη βρει ο Άγιος Βασίλης και να τη γεμίσει με μικρά παιχνίδια, γλυκίσματα, φρούτα και λεφτά όταν έρθει να τους επισκεφτεί. Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα μοναδικά χριστουγεννιάτικα στολίδια με απλά υλικά που έχετε στο σπίτι.

  Χριστουγεννιάτικη Κάλτσα του Άγιου Βασίλη

  Υλικά Κατασκευής:

  ύφασμα γούνινο και κόκκινο, κόλλα για υφάσματα, κορδέλα

  Στάδια Κατασκευής:

  Κάνε στο γούνινο ύφασμα σου το περίγραμμα της κάλτσας, κόψε το και κάνε το ίδιο από την αντίθετη πλευρά του σε ένα άλλο κομμάτι ύφασμα. Κόλλησε τα 2 κομμάτια μεταξύ τους με μια κόλλα για υφάσματα. Κόψε και από κόκκινο ύφασμα την φάσα για την μπότα και ράψε την στην μπότα. Κρέμασε στην μπότα σου μικρότερες μπότες ή βάλε διάφορα pin!

 • Διακοσμητικό Χριστουγέννων Σκιέρ Χιονάνθρωπος

  Μοναδικό διακοσμητικό στολίδι Χριστουγέννων σκιέρ χιονάνθρωπος. Φτιάξτε μία εύκολη και γρήγορη χριστουγεννιάτικη κατασκευή με απλά υλικά για να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο ή το σαλόνι σας.

  Διακοσμητικό Χριστουγέννων Σκιέρ Χιονάνθρωπος

  Υλικά Κατασκευής:

  2 ξυλάκια παγωτού, 1 κουκουνάρι, 1 μπαλάκι πινγκ-πονγκ,
  τσόχα, καλαμάκια για σουβλάκια, κόλλα

  Στάδια:

  Πάνω στα ξυλάκια παγωτού, που θα είναι τα πέδιλα του σκι, κολλήστε ένα κουκουνάρι. Πάνω στο κουκουνάρι κολλήστε ένα μπαλάκι πινγκ-πονγκ. Κόψτε από τη τσόχα, μία λωρίδα για κασκόλ και ψαλιδίστε τις άκρες. Δέστε το γύρω από το μπαλάκι στην ένωση με το κουκουνάρι. Με τη τσόχα πάλι, φτιάξτε ένα σκουφάκι που να εφαρμόζει στο μπαλάκι και στερεώστε το με κόλλα. Για μπαστούνια του σκι, κολλήστε καλαμάκια για σουβλάκια στα πλάγια του κουκουναριού και πάνω στα ξυλάκια παγωτού. Το διακοσμητικό Χριστουγέννων σκιέρ χιονάνθρωπος είναι έτοιμο!

  Γνωρίζατε ότι:

  Στη Γερμανία τα Χριστούγεννα ξεκινούν από τις 6 Δεκεμβρίου, την ημέρα του Αγίου Νικολάου; Το απόγευμα τα παιδιά κρεμούν στο τζάκι τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες για να τις βρει ο Σαντ Νίκολας όταν θα μοιράζει τα ζαχαρωτά και τις καραμέλες.

 • Χριστουγεννιάτικες Κάλτσες για Δωράκι

  Μέρες γιορτινές και οι χριστουγεννιάτικες κάλτσες για δωράκι σίγουρα θα αρέσουν στους αγαπημένους σας. Το έθιμο λέει ότι οι χριστουγεννιάτικες κάλτσες κρέμονταν από την καμινάδα με την ελπίδα ότι θα περάσει και από κει ο Άγιος Βασίλης για να αφήσει ένα δωράκι στα μικρά παιδιά!

  Χριστουγεννιάτικες Κάλτσες για Δωράκι

  Υλικά Κατασκευής:
  τσόχα, γιορτινές κορδέλες, κόλλα, ψαλίδι

  Στάδια Κατασκευής:
  Κόψε διάφορα σχήματα μπότας από τσόχα σε ζεύγη. Κόλλησε τις άκρες τους αφήνοντας μόνο το πάνω μέρος. Κόλλησε μπαλώματα από τις κορδέλες και στις δύο πλευρές. Βάλε μέσα από ένα δωράκι για τον κάθε φίλο σου (π.χ. καραμέλα ή μολύβι κλπ) και οι χριστουγεννιάτικες κάλτσες είναι έτοιμες. Καλά Χριστούγεννα!

 • Χριστουγεννιάτικο Κηροπήγιο από Μήλο

  Ήρθαν τα Χριστούγεννα ώρα για χριστουγεννιάτικες κατασκευές! Οι γιορτές μας μπορούν να γίνουν ομορφότερες όσο περισσότερο βάλουμε το χεράκι μας κατά τη διάρκεια διακόσμησης του σπιτιού μας!
  Είναι απίστευτο πόσες πινελιές μπορείτε να δώσετε σε κάθε γωνιά με απλές κατασκευές. Στολίστε το γιορτινό τραπέζι με το υπέροχο χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο από μήλο!

  Χριστουγεννιάτικο Κηροπήγιο από Μήλο

  Υλικά Κατασκευής:
  μήλο, κερί λευκό, γκοφρέ χαρτί, διάφορα φύλλα,
  χριστουγεννιάτικες γιρλάντες, σύρμα πίπας, γαρύφαλο, πιατέλα

  Στάδια Κατασκευής:
  Παίρνουμε το μήλο και το τρυπάμε στη μέση τόσο, ώστε να χωράει να μπει το κερί. Κόβουμε γκοφρέ χαρτί για πρασινάδα. Τοποθετούμε το μήλο στην πιατέλα και γύρω του την πρασινάδα. Διακοσμούμε το μήλο με το σύρμα πίπας και τα φυλλαράκια, βάζοντας τα στην τρύπα που έχουμε βάλει το κερί. Τέλος, καρφώνουμε τα γαριφαλάκια στο μήλο και έτοιμο το χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο από μήλο.

 • Χριστουγεννιάτικο Διακοσμητικό Αϊ Βασίλης

  Μια πολύ όμορφη κατασκευή για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι το χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό Αϊ Βασίλης. Πρόκειται για μια εύκολη διακοσμητική κατασκευή με την οποία μπορείτε να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιό ή και να αντικαταστήσετε τα εύθραυστα στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

  Χριστουγεννιάτικο Διακοσμητικό Αι Βασίλης

  Υλικά Κατασκευής:

  Χαρτόνι, Κανσόν,αφρώδες υλικό, ψαλίδι
  σύρμα πίπας,ματάκια, κόλλα

  Στάδια Κατασκευής:

  Κόβουμε από χαρτόνι τα σχήματα που φτιάχνουν το σώμα του Αι Βασίλη και τα ενώνουμε. Κόβουμε και το σκουφί γυριστό ώστε να κρέμεται. Μετά φτιάχνουμε τα χέρια και τα πόδια από σύρμα πίπας και κολλάμε τα ματάκια. Τέλος, από αφρώδες υλικό, φτιάχνουμε και κολλάμε το μούσι και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Έτοιμο το πιο τέλειο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό Αϊ Βασίλης! Καλά Χριστούγεννα!