Αποκριάτικη Μάσκα Λιοντάρι

Φτιάξτε μια αποκριάτικη Μάσκα λιοντάρι για το αποκριάτικο πάρτι και αφήστε τους όλους άφωνους από…τρομάρα!

Αποκριάτικη Μάσκα Λιοντάρι

Υλικά Κατασκευής:
1 χαρτινο πιατελάκι φαγητού, 1 καρτέλα αυγών,
ψαλίδι, κόλλα, κίτρινη τέμπερα,
μαύρο μαρκαδόρο, χρωματιστά χαρτόνια,
2 πλαστικά ποτήρια

Στάδια:
Βάψτε με την κίτρινη τέμπερα το χάρτινο πιατελάκι . Στη συνέχεια κόψτε 2 θήκες από την καρτέλα αυγών, βάψτε στο ίδιο χρώμα και κολλήστε για αυτιά. Κόψτε άλλες δύο θήκες, βάψτε άσπρο και κολλήστε για μάτια, αφού πρώτα κάνετε τρύπες για να βλέπετε.Ζωγραφίστε τη μύτη με μαύρο μαρκαδόρο, κόψτε τον πάτο από 2 ποτήρια μια χρήσης και κάντε τους τη μουσούδα του λιονταριού. Κολλήστε γλώσσα, χαίτη και ότι άλλο σας ταιριάζει και η μάσκα είναι έτοιμη!

Γνωρίζατε ότι:
Η Τσικνοπέμπτη είναι μια ετήσια τελετή, της οποίας η αρχή χάνεται μέσα στους αιώνες. Η ημέρα που τρώγεται κρέας.Η λέξη Τσικνοπέμπτη προέρχεται από τις λέξεις “τσίκνα” (η μυρωδιά του καμένου ψημένου κρέατος) και “Πέμπτη”.
Η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται στο μέσο των 3 εβδομάδων του εορτασμού του καρναβαλιού. Πρόκειται για τη Πέμπτη της 2ης εβδομάδας, της Κρεατινής.
Γιορτάζεται την Πέμπτη που είναι 11 ημέρες πριν την Καθαρά ∆ευτέρα. Είναι ημέρα χαράς αλλά και προετοιμασίας για τους Ελληνορθόδοξους χριστιανούς, καθώς η σαρανταήμερη περίοδος της Σαρακοστής πριν το Πάσχα πλησιάζει. Την μέρα αυτή επιβάλλεται από το έθιμο το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα.