Κατασκευή Μπρελόκ Αραχνούλες από Πομ-πον

Για να μην χάνετε ποτέ τα κλειδιά σας, φτιάξτε μόνοι σας ένα πρωτότυπο μπρελόκ Αραχνούλες από πομ-πον και εντυπωσιάστε τους φίλους σας.

Κατασκευή Μπρελόκ Αραχνούλες από Πομ-πον

Υλικά κατασκευής:

πομ-πον, σύρμα πίπας
πλαστικά ματάκια
ελατήριο
κρίκο για μπρελόκ

Στάδια:

Κολλήστε δύο πομ-πόν μεταξύ τους (ένα μικρό και ένα μεγαλύτερο), σε χρώματα που να ταιριάζουν. Ύστερα κολλήστε τα ματάκια στο μικρό πομ-πον και τρία-τέσσερα κομμάτια σύρμα πίπας στο κάτω μέρος της αράχνης και λύγισέ τα, για να σχηματίσετε τα πόδια. Στερεώστε το ελατήριο από πάνω και περάστε το κρίκο για το μπρελόκ. Το μπρελόκ σας είναι έτοιμο για να κρεμάσετε τα κλειδιά σας!

Γνωρίζατε ότι:

Η αράχνη ανήκει στα αρθρόποδα και δεν είναι έντομο; Έχει οΧτώ πόδια και το σώμα της χωρίζεται σε 2 μέρη, το κεφαλοθώρακα και τη κοιλιά. Οι αράχνες δεν έχουν φτερά σε αντίθεση με τα έντομα ή εξάποδα, που είναι τα μόνα αρθρόποδα που έχουν φτερά. Πολλές αράχνες πλέκουν ιστό, όπου παγιδεύουν έντομα, τα οποία αποτελούν την κύρια τροφή τους. Λίγα είδη είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο, όπως η ταραντούλα της οποίας το δάγκωμα πονάει αρκετά, και η μαύρη χήρα, το δηλητήριο της οποίας προκαλεί παράλυση των νεύρων και ακόμα και το θάνατο. Σχεδόν όλες οι αράχνες είναι σαρκοφάγες. Το 2009 ανακαλύφθηκε ένα είδος αράχνης που είναι σχεδόν αποκλειστικά φυτοφάγο αλλά δεν εχει ποδια, αν και ανήκει στα περίπου 40.000 είδη σαρκοβόρων αραχνών.