Παιδικό Πείραμα στο Σπίτι με Ζεστό και Κρύο Νερό

Παιδικό πείραμα στο σπίτι με ζεστό και κρύο νερό. Πως μπορεί το κρύο νερό να αντιστέκεται στο ζεστό; Κάντε το παρακάτω πείραμα και ανακαλύψτε τη μαγεία της θερμότητας.

Παιδικό Πείραμα στο Σπίτι με Ζεστό και Κρύο Νερό

Υλικά πειράματος:

Βαζάκια από παιδικές τροφές, Τέμπερες σε δύο χρώματα, Χαρτονάκι

Στάδια:

Μέσα σε μία μεγάλη λεκάνη ή στο νεροχύτη της κουζίνας, γεμίστε το ένα βαζάκι με κρύο νερό, στο οποίο διαλύστε καλά λίγη μπλε τέμπερα. Γεμίστε το δεύτερο βαζάκι με ζεστό νερό, στο οποίο προσθέστε λίγη τέμπερα πράσινου χρώματος. Φροντίστε τα βαζάκια να ξεχειλίζουν από το χρωματιστό νερό, χωρίς όμως αυτό να χύνεται έξω. Τοποθετήστε στο πράσινο βαζάκι ένα μικρό κομμάτι χαρτόνι, έτσι ώστε να κλείνει το στόμιό του. Κρατήστε το χαρτόνι στη θέση του πιέζοντας με την παλάμη σας και με μια γρήγορη κίνηση αναποδογυρίστε το βαζάκι και τοποθετήστε το πάνω στο βαζάκι με το μπλε νερό. Αφαιρέστε το χαρτόνι τραβώντας το σιγά-σιγά. Τα χρώματα δεν αναμειγνύονται μεταξύ τους!

Πείραμα Για Παιδιά με Ζεστό- Κρύο

Πείραμα Για Παιδιά με Ζεστό- Κρύο

Γνωρίζατε ότι:

Το ζεστό νερό, όπως και ο ζεστός αέρας μέσα σε ένα μπαλόνι, έχει την τάση να ανεβαίνει προς τα πάνω; Αυτό συμβαίνει γιατί τα μόρια του ζεστού νερού είναι αραιότερα από εκείνα του κρύου νερού και κινούνται γρηγορότερα. Έτσι, το κρύο νερό μένει στον πάτο του βάζου, ενώ το ζεστό νερό επιπλέει από πάνω του. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα συμβεί αν βάλουμε το κρύο μπλε νερό πάνω από το ζεστό πράσινο;